Срещу грипове и настинки: Какво да ядете през есента?

Ето на какви плодове и зеленчуци да заложите
9 окт 2020 12:11, Ивета Иванова
3
Срещу грипове и настинки: Какво да ядете през есента?
Снимка: Pixabay

Есента вече е тук и времето на някои летни плодове и зеленчуци отминава. През студените месеци трябва да се храним много здравословно, за да се предпазим от вируси и да засилим имунитета. Важно е да включите в менюто си плодове и зеленчуци, богати на минерали и витамини. Ето какво да хапвате, според "Taste.com".

Ябълки
 
Сред най-полезните плодове, които носят много ползи за здравето. Може да ги ядете сурови, както и да си направите ябълков пай - десерт, типичен за есента. Ябълките съдържат пектин, който сваля холестерола, както и антиоксиданти, които пазят от рак и сърдечни болести. Яжте и кората, защото тя съдържа фибри и важни хранителни съставки. Тези плодове влияят добре и на здравето на стомаха и помагат за отслабване.
 
Зелка
 
Зелевата салата е най-подходяща за есента. Зелето е пълно с витамини и антиоксиданти, а освен това съдържа много малко калории и влияе добре на фигурата. Ако редовно похапвате такава салата, вие се предпазвате от няколко вида рак - на белия дроб, дебелото черво, на гърдата и на яйчниците. Зелето е богато на фибри и засища, както и на витамин С, който подсилва имунитета.

Моркови
 
Те са чудесна добавка към зелевата салата, може да ги ядете и за следобедна закуска или като гарнитура. Морковите са чудесен източинк на бета-каротин, мощен антиоксидант, който в организма се превръща във витамин А. Витамин А прави костите, косата и кожата по-здрави, предпазва зрението и засилва имунитета. Тези зеленчуци са източник на диетични фибри и калий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яжте много червени комунисти, за нищо друго не стават!
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това снимака на каабинета ли е?
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТЛИЧЕН 6 ТОЯ ПЪТ!С ТАЯ СНИМКА С ТИКВИ И КРАТУНИ ХАХАХАХА