Рецептата Dnes: Глазиран свински врат

Вижте как го приготвя шеф Васил Апостолов
21 яну 2021 09:45, Александър Попов
15
Рецептата Dnes: Глазиран свински врат
Снимка: MyChoice

В дните с минусови температури месото е превзема трапезите ни безапелационно, а свинското е най-почетния нашественик в тази вкусна офанзива.

Главният готвач на ресторанти MyChoice шеф Васил Апостолов предостави рецепта, с която всеки би се превърнал в истинска рок звезда в кухнята.

Глазиран свински врат

Необходими продукти за 4 порции:

- Свинско бон филе 800 гр.

- Средно голяма тиквичка, нарязана по дължина

- Сушен домат 100 гр.

- Свежо сирене 150 гр., нарязано на тънки правоъгълничета

Начин на приготвяне

На грил тиган изпечете тиквичката с миниимум мазнина. Оставете я настрани.

С помощта на нож разполовете свинското филе по дължина така, че да наподобява крилете на пеперуда. Покрийте с фолио и с помощта на чук за месо „набийте“ равномерно филето до около 0,5 см дебелина.

Овкусете със сол и пипер, поставете сушеният домат, сиренето и тиквичката. Завийте на стегнато руло. С помощта на кухненски конец вържете месото и го запечатайте равномерно от всички страни до златисто-кафяв цвят на тигана.

Поставете в тава за печене и в загрята фурна на 180С за около 15 минути.
 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМ преди 1 месец
До мисиркииииииДа не говорим,че рецептата започва със СВИНСКО БОН ФИЛЕ,а разликата от врат и бон филе е огромна
13
0
 
15
 
! Отговори
мисиркииииии преди 1 месец
къде е св. врат? къде е глазирането?
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"разполовете свинското филе по дължина така, че да наподобява крилете на пеперуда"
Какво пушите вие бе, приятели? Имате ли представа как изглеждат крилете на пеперуда? И как изглежда филе?
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свински врат от бонфиле? Да не говорим, че на снимката не е нито едното, нито другото. А рецептата още на пръв поглед за нищо не става. Това си говори за нивото на българските "шефове".
10
0
 
9
 
! Отговори
Един BG от USA преди 1 месец
Бива ли такива глупости да публикувате. Няма такова нещи като глазиран свински врат. Американците го ядат това за Коледа, като глазират шунка и това става като се кипва кафява захар с портокалов сок и след това се залива. Не съм го ял и нямам и намерение като само си го представя. Не се правете на интересни ами си изпечете целия врат само със сол, пипер и скилидки чесън наблъскани в месото. Най хубаво става!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много свини се навъдиха последните години и много свинщини правят!
Чувам че из София в района на жълтите павета вече било пълно със свини.
Трябва по скоро да откриваме ловния сезон и да се справим с тая напаст.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Автора, да правиш разлика м/у свинско бон филе и свински врат?
7
0
 
3
 
! Отговори
Шиши преди 1 месец
Това е рецепта за закуска, нали?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с това ШЕФ,прост готвач.Намерете си мъжка работа!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Александър Попов - "авторът" е крайно некомпентентен кулинар ! Да не беше копирал статията по-добре.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нещо не е така
едва ли ще се получи, като на снимката
шеф Васил едва ли си го е представял така, както и едва ли ги готви така в ресторанта
:)
3
1
 
20
 
! Отговори
Гастро Гуро преди 1 месец
Альооооооо негде свински врат , негде бон филе ??? Сбъркани махленски черпаци , провъзгласили се за " шеф " ХА , ХА , ХА ..... Марш да белите лук и картофи !!!!
2
1
 
24
 
! Отговори
Гуфу преди 1 месец
Глазиран свински врат????
Рецептата е за свинско руло от БОН ФИЛЕ. Някой редактирали изобщо статиите?
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как да приготвим все пак глазиран свински врат? Прочетохте ли какво публикувате?