3 правила за здравословно хранене, които атлетите спазват

Съветите на Д-р Майк Молой
16 фев 2021 18:25, Дарена Найденова
1
3 правила за здравословно хранене, които атлетите спазват
Снимка: Pexels

Д-р Майк Молой е диетолог, който е работил с професионални спортисти, включително исландската щангистка и спортистка по CrossFit Сара Зигмундсдотир, най-здравия мъж в Обединеното кралство Зак Джордж, бразилският вратар Алин Рей, световният шампион по джудо Ан Чангрим, четвъртата най-здрава жена на света Хейли Адамс и още.

От щангистите до прохождащите сърфисти, Молой е помогнал на широг кръг професионални спортисти да подобрят храненето си, за да могат да се представят по най-добрия начин в състезанията, но също така и да водят по-здравословен живот. Много от принципите, прилагани при спортистите могат да ни служат като вдъхновение да развием по-здравословни хранителни навици.

Ето какво съветва д-р Майк Малой

1. Следвайте основни принципи

Много хора предполагат, че елитните спортисти консумират всякакви добавки и спазват специфични правила за хранене, но това обикновено не е така. В по-голямата си част те са фокусирани върху това да следват основни принципи – да имат висококачествена балансирана диета, да консумират достатъчно протеини и да останат хидратирани.

Според д-р Молой, е погрешно схващането, че всички професионални спортисти имат лични готвачи. Голяма част от тях си готвят сами и следват график, издаден им от диетолози или професионални треньори. Някои от основните правила, които трябва да се спазват, са свеждането до минимум на преработените храни, пиенето на много вода и качествен сън.
 

1
Още от Ако щете - вярвайте
Пресен или сготвен спанак - кой е по-полезен?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари