Рецептата Dnes: Сьомга с балсамико в тиган

Невероятно вкусна
2 мар 2021 10:05, Илияна Николова
5
Рецептата Dnes: Сьомга с балсамико в тиган
Снимка: istock

Продукти:

4 броя филе от сьомга
сол, черен пипер
масло или зехтин
За балсамовата глазура:
1/2 чаша балсамов оцет
1/4 чаша бяло вино
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица дижонска горчица
1 клонче розмарин
1 стрита скилидка чесън
 
Приготвяне:
 
В тенджера комбинирайте балсамовия оцет, виното, меда, дижонската горчица, розмарина и чесъна. Всичко трябва да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри, докато се сгъсти сместа, около 10 минути. След това прецедете през цедка и сложете в подходяща купичка. Рибата се овкусява със сол и черен пипер. В добре загрят тиган с малко масло запечете рибата, докато стане златиста, като първоначално я сложете с кожата към тигана. Може и да изпечете рибата във фурна, ако предпочитате така, върху хартия за печене. Сервирайте с гарнитура по ваш избор и капнете от балсамовата редукция върху всяко парче.

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
Е много ясно- цигарите, 15-годишното BMW и безкрайните харчове по него, последният модел телефон на изплащане и ракията са по-важни от храната. Бедни сте, защото сте прости. Simple as that.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много хубава рецепта! Поне 2 пъти седмично хапваме риба. Със сьомгата внимаваме- гледаме да е по-скоро сьомгова пъстърва или пушена такава. Прекрасна закуска- многозърнест хляб с крем сирене и пушена сьомга. Излиза почти без пари. Скъпо? Със сигурност е много по-евтино от това да се редиш за баници с маргарин, които струват луди пари. Българинът НЕ знае какво да яде. Вместо риба би си купил някакъв салам от кости и тоалетна хартия. После скъпо било. Не е скъпо, акъл и култура за хранене нямате.
3
6
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Колко българи могат дса си позволят сьомга?
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пир по време на чума
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И нереалистично скъпа, за съжаление. Хубава сьомга е поне 25 лв/кг.