Четка или гребен - кое е подходящо за вашата коса?

Ето и какво съветват експертите
19 мар 2021 04:00, Иванка Гъркова
5
Четка или гребен - кое е подходящо за вашата коса?
Снимка: IStock

Независимо дали имате тънка или пък буйна и гъста коса, тя се нуждае от ежедневно разресване, за да бъде здрава и гладка. Чрез гребен или четка вие разнасяте естествените масла по скалпа и така предотвратявате неговото изсушаване. Също така насърчавате кръвообращението в кожата на главата. Макар и да забравихме за прическите по време на пандемия, хубаво е да разчитаме на поне едно такова пособие, с което да оформяме кичурите си след сушене. А при избора му не бива да гледаме само качеството, а и типа коса, който имаме.

Днес много реклами по списания и телевизията ни предлагат най-различни мултифункционални уреди и четки за коса, които може да изпробваме. Дори в магазина със стоки от типа „За 1 лев“ има най-обикновени пластмасови гребени или кръгли четки, които са изключително удобни и може да се носят дори в дамската чанта. Въпросът е дали материалът, от който са направени, е най-подходящият за скалпа и техните бодлички/зъбци, няма да дразнят нежната кожа на главата.

Хубаво е да откриете гребен или четка, които да разпределят маслата по цялата дължина на косата, без да я заплитат и накъсват допълнително, обяснява пред Wellandgood Трейси Кънингам. Тя дава съвети за това как да изберете най-подходящата според вашия тип:

Гребен с по-дебели зъбци и по-голямо разстояние – за коси с по-къдрава текстура

По-широките зъбци (под формата на триъгълници) и по-голямото разстояние между тях, не позволяват заплитане на къдриците и най-вече на краищата на косата. Тя се разресва по-лесно, защото кичурите „не засядат“ между „пръчките“.

Пластмасов, гребенът може да се ползва и за нанасяне на масло, например кокосово или от авокадо, с което разресването става още по-лесно. Те съдържат и съставки, които чрез пособието достигат до всички части на косъма и го подхранват.

Какво да използват дамите с по-прави коси и дали четката е добре да е с овална форма, както и още съвети по темата вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Упраска са 0 номер и немаш проблеми.
2
2
 
0
 
! Отговори
Пяна преди 3 години
за бръснене и Жилет
1
2
 
1
 
! Отговори
Перукан преди 3 години
Ножица.