6 части на тялото, които може да дезодорирате

Върху ноктите за премахване на лак
23 мар 2021 01:00, Михаела Лазарова
5
6 части на тялото, които може да дезодорирате
Снимка: Istock

Свикнали сме да използваме дезодорант, за да предотвратим изпотяване и лоша миризма. Поставяме го, естествено, под мишниците, където се изпотяваме и откъдето идва неприятният мирис, от който повечето от нас се срамуват.

Изпотяването обаче се случва не само под мишниците. Пот може да се пролее от много различни места по тялото, както и да се разнесе лоша миризма. Ето защо можете да използвате дезодорант и върху други части на тялото. Вижте кои.

Краката

Ако краката ви се изпотяват, това е предпоставка за развитие на бактерии и гъбички. Възможно е да се появи и лоша миризма. За да предотвратите това, можете да нанасяте дезодорант и по стъпалата. Така ще сте свежи и уверени, когато се наложи да събуете обувките.

Под гърдите

Жените с по-големи гърди знаят колко неприятен е този проблем. Изпотяването под гърдите може да предизвика петна по дрехите, които да ви смутят. Освен това влажната кожа, която образува гънка в тази област, е предпоставка за инфекции и обриви. Затова можете да прилагате дезодорант и на това място, за да избегнете подобни проблеми.

От вътрешната страна на бедрата

Ако бедрата ви се допират и трият, когато вървите, това може да предизвика раздразнение по кожата, особено през лятото. Нанасянето на дезодорант намалява триенето и изпотяването, като ви оставя с усещане за комфорт и свежест.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз дезодорирам само едно място и вие сте го пропуснали..
1
0
 
11
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Може да дезодорирам каквото си поискам.