Рецептата Dnes: Пай с череши и овесени ядки

Лесен и много бърз десерт
18 юни 2021 08:39, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Пай с череши и овесени ядки
Снимка: istock

Продукти:

55 г масло
35 г кафява захар
1 чаена лъжица ванилия, течна
60 г овесени ядки, фини
100 г брашно
45 мл вода
300 г пресни череши без костилки
100 г бяла захар
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина.
 
За да направите блата, смесете разтопеното масло с кафявата захар и ванилията. Разбъркайте добре. Разтворете овесените ядки във водата. Добавете брашното. Разбъркайте добре. Смесете двата вида смеси. Поставете тестото на дъното на формата за печене и притиснете с пръсти.
 
В друга купа смесете черешите с бялата захар. Оставете ги да пуснат сок. След това ги прехвърлете върху блата. Печете за 15 минути в загрята фурна. Сервирайте пая леко изстинал.
 

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Разтворете овесените ядки във водата."Върнете се в първи клас!
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разваляйте хубавия пай с овес, това е фураж за конете. УТРЕ Е ЧЕРЕШОВА ЗАДУШНИЦА, занесете сладкиш в църквата за помен на вашите починали близки