Разхладителен душ за слона и носорога в зоопарка

Жегата мори и животните
30 юли 2021 22:00, Александър Попов
45

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Високите температури влияят негативно и на животните в зоопарка в София. Живакът днес скочи над 35 градуса, което доведе и до охладителни мерки.

Освежителен душ получиха слон и носорог, докато хипоптам блажено се наслаждаваше на вкусни ябълки докато е на хлад във водата.

Вижте кадри от зоопарка на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев.


45
Още по темата: Зоопаркносорогслон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
До 42 преди 4 месеца
Той е забранен отдавна
44
0
 
0
 
! Отговори
Ало преди 4 месеца
Аз ли съм кьорав или носорог не видях???????
43
0
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 4 месеца
Вчера един сравнително млад мъж тупна като круша до кафе машина. После за тези разгорещени животинки плаках насън цяла нощ. Вярно е мор.
42
1
 
0
 
! Отговори
Бай Баяни преди 4 месеца
По тази логика трябва да се забрани циркът с дресура на животни. Не хуманно е да караш животните да подскачат и преминават през горящ обръч.
41
1
 
1
 
! Отговори
Асан преди 4 месеца
А слоницата
40
1
 
0
 
! Отговори
Ro преди 4 месеца
Българските зоопаркове, зоокътове и аквапаркове трябва да се забранят веднага. Условията са ужасни, посетителите нямат никаква култура, а самата идея да гледаш как животно страда в тая мизерия, е напълно извратена. Има резервати, като този в Белица, които са напълно приемливи, но зад клетки и *** - не! Никога не бих завела детето си на подобно нещо, нито някой от приятелите ми би го направил. Според мен там ходят изключително пр0стU индивиди без никаква връзка с главния мозък.
39
0
 
4
 
! Отговори
Тия днеса бате... преди 4 месеца
не са си обновявали сайта от 94-та година. Трябва да презареждаме страницата на всяка снимка. Ибаxсиму и спрялата фирма са тия, честно.
38
0
 
3
 
! Отговори
Смях преди 4 месеца
Като видях снимката помислих,че е пак оная професорка,където ни плашеше да се ваксинираме ония ден:)
37
2
 
2
 
! Отговори
Снимка 18 преди 4 месеца
Хипопотам се плацика и се опитва да плава в КРАСТАВА фъндъкова вода.
36
1
 
1
 
! Отговори
Помиар преди 4 месеца
Ако му е важна калта, ще му сложим глина. Не е нужно горкото животно да хваща краста. Или греша?
35
0
 
3
 
! Отговори
Бате преди 4 месеца
Ще му сложим един камион глина да са мажи. Кво? Така или иначе сме го отвлекли животинчето, поне да му осигурим достоен живот. Не ли?
34
0
 
0
 
! Отговори
РусенецЪ преди 4 месеца
значи, изкъпания хипопотам леко розовее като кожа и цвят. няма хипо в бистра вода. иска си пласт кал върху кожата. и в допълнение, там му е храната. въпреки че напада животни и хора, той е тревопасен.
33
1
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 4 месеца
Нищо не ни коства да сменяме водата на хипопотама регулярно. Защо опонираш, пич?
32
3
 
4
 
! Отговори
До РусенкЪ преди 4 месеца
Бате не може да кажеш че хипопотамите си обичат жабурняка. Тва е все едно да те туря в клетка и да ти лискам едно канче вода и ти да твърдиш, че ти е добре. Не им е добре, много ясно. Трябва да откриеш човека в себе си. А това е да почувстваш малко емпатия. Не може да кажеш че на едно куче му е добре да яде кокали, когато то би яло пържоли с много по-голям апетит. Като хора сме способни И ТРЯБВА да се стремим към по-доброто за себе си и за околните, както и за околната среда. Стига мародерщини?
31
0
 
3
 
! Отговори
РусенецЪ преди 4 месеца
просто хипопотамите си обичат жабуняци. даже в естествената среда се мотат из разни блата. предполага се че колкото е по кално, толкова по добре се защитава кожата им ... а на мен ми изчезна капс лука и смяната на клавиатурата. аре на сервиз в понеделник.
30
0
 
5
 
! Отговори
Плацик-плацик преди 4 месеца
До РусенецЪ - ми то хубаво да се плацика, ама защо в тая жабунясала водица.. не може ли да вкарат някаква импровизирана рекичка с микро-пречиствателни станции в тоя зоопарк. На тоя хипопотам не му е сменяна водата от бай-тошово време, очевидно.
29
2
 
2
 
! Отговори
РусенецЪ преди 4 месеца
Мисля, че все пак са им направили някакви условия. Специално хипопотама, въпреки че е едно от най-свирепите животни на планетата има особено деликатна кожа. И просто не би оцелял ако няма водоем в който да се плацика.
28
1
 
2
 
! Отговори
Гласоподавател преди 4 месеца
Сложете слона за кандидат-кмет на София, да видим дали Фъндъкова ще има шанс.
27
2
 
4
 
! Отговори
Горкия Хипопотам преди 4 месеца
Направете една акция да сменим водата на хипопотама, какъв е тоя ЖАБУНЯК, в който го е оставила тая ФЪНДЪКОВА? Тая няма ли капка човещина в нея бе?
26
0
 
6
 
! Отговори
Браво на Служителя преди 4 месеца
Браво на човека с шапката, че се е сетил да се погрижи за слончето. Този човек има добро сърце.