Три ансамбъла ни повеждат в ритъма на "Балканската сватба"

Ансамбъл "Филип Кутев" се готви за грандиозен спектакъл
9 апр 2019 17:52,
1

Три световноизвестни ансамбъла ще ни поведат в ритъма на "Балканската сватба". Става въпрос за формации от България, Сърбия и Гърция. Те ще представят на зрителите сватбените ритуали в техните страни.

В "България сутрин" артистичният директор и диригент на ансамбъл "Филип Кутев" Георги Андреев обясни, че зрителите ще могат да се насладят на различните сватбени ритуали, които ще бъдат представени от всеки ансамбъл, наброяващ близо 100 души. Той обяви, че грандиозното представление ще се състои на 20 април в Зала 1 на Националния дворец на културата.

"Сватбата е вододел в човешкия живот. Самият ритуал винаги е бил повод за създаване на песни, танци мелодии - изкуство. И друг път сме правили концерти с чуждестранни ансамбли, но за първи път този спектакъл е посветен на една обща тема. Нещата колкото и да са общи, толкова са и различни. Ритуалите хем си приличат, хем са малко различни", каза Андреев.

Диригентът на "Филип Кутев" допълни, че по време на представлението "Балканска сватба" зрителите ще видят едно емблематично произведение на ансамбъла, което не се е играло от 26 години насам - "Тракийска сватба".

"На този концерт за първи път от 26 години насам ще бъде изиграно едно емблематично произведение от класическия период на ансамбъл "Филип Кутев" - "Тракийска сватба". Това е музикално-танцова, но и театрална постановка. Тя е написана от основателя и патрона на ансамбъла Филип Кутев. В представлението ще участват националният ансамбъл на Сърбия "Коло" и гръцки ансамбъл от град Ксанти", разкри пред Bulgaria ON AIR Георги Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
И 19 ансамбъла да ни поведат, все тая. Младите бягат в чужбина и не се женят.