Меглена Караламбова пред "Умно село": Не съм никаква прима, аз съм войник на театъра

Епизодът "А Мега играе" с една от най-любимите театрални и киноактриси на 15 ноември
Обновена: 13 ное 2020 13:19 | 13 ное 2020 12:18, Красимир Ангелов
0
Меглена Караламбова пред "Умно село": Не съм никаква прима, аз съм войник на театъра

Животът й почти е "заключен" в отрязъка на улица "Раковски" между "Граф Игнатиев" и бул. "Руски": от някогашния ВИТИЗ до театър "Българска армия", с чести отбивки в театър "199". По театралната улица се „пуска” и филмовият разказ за някогашната студентка в звездния клас на Методи Андонов, днес една от големите дами на българския театър – Меглена Караламбова, сменяйки чернобялото кино на спомена с цвета на настоящето.

Изповедта й, запечатана от камерата на документалната поредица "Умно село", зрителите могат да гледат на 15 ноември, от 19:30 часа, в ефира на Bulgaria ON AIR. Животът на потомствената актриса, възпитана в особен пиетет към професията, включващ преди всичко труд и дисциплина, е един неспирен маратон от роли и съзнателно избягване на всякаква звездност.

Заглавието на епизода "А Мега играе" е заимствано от едноименната поема, посветена й от любимия й колега и състудент Стефан Мавродиев, също участник във филма. В характерни роли вътре влизат и други нейни любимци като композитора Кирил Дончев и актьора Атанас Атанасов.

В ролята на „младата Меглена” е дъщеря й, сценографът Невена Белева, от чиято прилика с майка на младини екипът на "Умно село" се възползва, за да изгради един нетрадиционен филмов портрет. Епизодът съдържа безценни архивни кадри, както и откъси от най-нови силни спектакли на Меглена Караламбова в театър "199": "Кики ван Бетовен", режисьор Георги Дюлгеров и “Заешка дупка” с режисьор Ивайло Христов.

Не пропускайте епизода "А Мега играе" от поредицата "Умно село" с Меглена Караламбова в главната роля – тази нeделя, 15 ноември, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

 


0
Още от СФФ 2020
У-лицата с Богомил Калинов: Лесно поставяме диагнози!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари