Изплащат обезщетения на семействата на загиналите полицаи в Куманово

Дават парична награда на всички участници в операцията
12 май 2015 10:12, Елка Василева
1
Изплащат обезщетения на семействата на загиналите полицаи в Куманово
Снимка: Reuters

Обезщетение в размер на 70 000 евро ще получат семействата на македонските полицаи, които загинаха при операцията в събота и неделя за неутрализиране на терористичната група в Куманово, реши македонското правителство.

Обезщетения ще бъдат изплатени и на ранените, както и на всички участници в операцията, която беше оценена като изключително професионална, пише "24Вести".

Още по темата

В акцията загинаха осем полицаи, а 37 бяха ранени. В болница все още остават 29 от тях, като всички са в стабилно състояние. Ранените полицаи ще получат между 40 000 и 15 000 евро.

Участвалите в групата за специални задачи и в отряда за бързо реагиране по време на акцията в Куманово, както и тези от хеликоптерната част и от щаба, ръководил акцията, ще бъдат наградени с по 10 000 евро.

Членовете на специалното звено на полицията, които са били ангажирани в акцията, ще получат обезщетение в размер на 5000 евро. Награди ще има и за полицаите от Куманово, които са били дежурни, а медицинският персонал ще получи по една месечна заплата.

На поредния протест срещу властите в Македония снощи беше отдадена почит на загиналите полицаи при акцията в Куманово.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечна памет на загиналите герои.