Над 10 000 души на протест за 11-и пореден ден в Румъния

Те участваха в демонстрации и контрадемонстрации
11 фев 2017 08:12, Елка Василева
18
Над 10 000 души на протест за 11-и пореден ден в Румъния
Снимка: Reuters

Над 10 000 души протестираха снощи в Румъния за 11-и пореден ден с искане за оставка на правителството на управляващите социалдемократи заради опита му да отслаби борбата срещу корупцията, предаде ДПА.

Започна и кампания за набиране на средства за извършване на допитване, което да покаже колко души са против правителството.

Още по темата

Най-малко 6000 души са участвали в протеста в Букурещ, а в западния град Тимишоара са демонстрирали 3500 души според данни на медиите.

В други градове е имало по-малобройни протести, както и контрадемонстрации.

Стотици привърженици на правителството протестираха пред президентството в Букурещ срещу президента Клаус Йоханис, който изрази подкрепата си за антиправителственото движение.

Протестите продължиха дори след като правителството отмени свое постановление за декриминализиране на някои корупционни закононарушения от държавни служители.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Румънияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой ще напише ли точно какво пише в постановлението?Пеевски беше много лош, ама си е депутат и на свобода в момента.Що така? Нали протести, ала-бала?
11
5
 
1
 
! Отговори
Българин в оставка преди 7 години
Изключително прости българи с изключение на Nr. 3. Разлагайте се понататък! До админа - изтрий го бързо че не пасва!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема вече е очевиден. Има част от нашето общество,което вече 27 год гласува за откровенни некадърници от ляво.Фалирали 3 пъти държавата и унищожили деца, ибразование, производство и тн.Проблема е в нелепието на тея хора да гласуват всеки път за едни и същи червенковци. Бяха млади...вече са стари и охранени, докато вие сте вече стари и гладни.Толкова ли сте промити, не знам...
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпроса не е кога ще стигнем румънците. Ние вече минахме от там да сваляме червени олигоффрени 1 год. Да не си подаваш оставката при масово недоволство и признак на Диктатура и своеволие.Но като гледам нашите две страни няма да си вземат поука ... пролжаваме да ги бутаме в парламента.!
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все едно чета бащите медии по време на протестите срещу Орешарски. По улиците поне 100 хиляди протест, в медиите - 3 хиляди. И друга аналогия. Протест и контрапротест.Извратена работа.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешници
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дедо Жорош спря кинтите.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИстинатаНЯМА ДА СПЕЧЕЛИТЕ БЕ ...ЗАЩОТО СТЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ И ГЕРБ И ДПС СА ВАШИ ! НО ТРЯБВА ДА СЪМ ГОЛЯМ НАИВНИК АКО СИ ПОМИСЛЯ ЧЕ ДОРИ И ДА СТЕ ИЗВЪН ВЛАСТТА ПРИВИДНО ВИЕ НЯМА ДА ПРОДЪЛЖИТЕ ДА СИ УПРАВЛЯВАТЕ. ТАКА КАКТО ПРАВЕХТЕ ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ 27 Г. ВЕЧЕ 72 ГОДИНИ СМЕ ПОД ВЛАСТТА НА БКП И ПУТИН И НАПРАВЕТЕ СИ САМИ РАВНОСМЕТКАТА :МИЛИОНЕРИ НАЙ-МНОТО В БСП-ПРЕБОЯДИСАНИТЕ КОМУНИСТИ. И КОСТОВ И БОЙКО СА ТЯХНИ МАШИ ,ЗАЩОТО ТЯХНИЯТ ЧИП Е ТАКЪВ:ЛЪЖАТ КРАДАТ ДО ЗАБРАВА !И ЗАТОВА СМЕ
4
10
 
4
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Хора не им се възхищавайте на тези. Това е МАЙДАН срещу лявото управление в тази държава.Ще има и у нас такива мероприятия, когато БСП спечили изборите през март.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВАЛА РУМЪНИЯ ! МЕЧТАЯ СИ ЗА РУМЪНИЯ ВЕЧЕ ,ЗАЩОТО ТУК МАФИЯТА Е НАВСЯКЪДЕ КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ВЪРХА !
2
2
 
24
 
! Отговори
факт преди 7 години
ТУК ОВЦЕТЕ СПЯТ , А КРАДЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГИ ДОЯТ !!
1
8
 
8
 
! Отговори
rosho преди 7 години
Търпение. Тук гонихме червено-турската мафия.