Страх в Бодрум и на Кос, чакат вторични трусове от 6 по Рихтер

Туристическият сезон е напълно провален
22 юли 2017 10:21,
81
Страх в Бодрум и на Кос, чакат вторични трусове от 6 по Рихтер
Снимка: Reuters

Жителите на гръцкия остров Кос и турските курорти Бодрум и Мармарис се възстановяват от земетресението, което разтърси региона вчера. Стотици спаха на открито. Част от транспортните връзки на остров Кос все още са разрушени.

След мощното земетресение от 6,7 по Рихтер в Гърция хората продължават да са в паника. Вторичните трусове вече са над 200. А сеизмолозите предупреждават, че ще продължат до края на месец юли. Очаква се и нов вторичен силен трус от над 6 по Рихтер.

Още по темата
Именно страхът от нови трусове и повредените сгради принудиха жителите на остров Кос да прекарат нощта на открито, разказва БНТ. Много от тях пренощуваха в колите си, а друга част заедно с туристите, посетили острова, спаха в палатки по плажовете или край басейните.

Категорично туристическият сезон е провален, масово се отказват резервации от вчера, предава Нова тв. Туристите, които вече са там, се изтеглят.

В Турция вълни с височина 1,5 м са се образували след силното земетресение, съобщават турски медии, които цитират данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Според сеизмологичната обсерватория "Кандилли" вълните са навлезли на 100 метра навътре на турска територия.

В едно от пристанищата край Бодрум са пострадали близо 60 малки кораба и лодки. Над 350 души са получили медицинска помощ в курорта, 25 от тях остават под медицинска грижа.

Земетресението с магнитуд 6,5 по Рихтер отне 2 човешки живота. Двама туристи бяха затрупани от сграда, която се срути в бар на остров Кос. Други над 500 души пострадаха на острова и по турските курорти. Голяма част от сградите са пострадали. Пристанището на остров Кос продължава да бъде затворено. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: КосБодрумземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В турция на почивка... Ха-ха-ха-хаааааа... Нека си ядат овчата лой и да си събират камъните от съборените пещери и да мълчат. турция е несигурна страна. Трябват още няколко земетресения.
31
2
 
5
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
Ужас горките хора мислех да ходя там на почивка но ще ми се размине в близките години
30
2
 
8
 
! Отговори
До Нellas преди 6 години
"Сигурен съм, че турците са достатъчно разумни и няма да тръгнат да разпалват конфликти и да отварят стари рани на Балканите"Колега, не Турция...А ваши някои политици (патриоти) се опитват да правят политика, разпалвайки конфликти и етническа омраза!!! И ние тук имаме Национална Партия...но до сега не е водила политика нито с кюрди, нито с роми или др етноси!!! Защото...Ние мразим терористите от ПКК, а не кюрдите...!!!
29
0
 
5
 
! Отговори
До Нellas преди 6 години
Защо западните медии пишат за атентатите от ПКК срещу военните и колко военни са ни починали? Защо не пишат ние до сега колко атента сме преотвратили, или колко от ония сме изчистили и че от тези изчистените има и АРМЕНЦИ не само кюрди в клетките им!А за немци няма и да споменавам вече! Защо медиите не пишат, че от кюрдските месности само 5% гласуваха за кюрдската партия, а останалите кюрди гласуваха за Ердоган!? Защо не показват кой снабдява с оръжия пкк и идил!? Заснето е от наши безпилотни с
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
важното е да не ти пука - краят е все някога.
27
1
 
8
 
! Отговори
До Нellas преди 6 години
Колега, няма кво да се притеснявате от Ердоган.Факт е, че западните медии искат да го покажат лош...ама от 15 години е ясно, че повечето хора не мислят така! Във всяка нация има отделни мисли, е виж във Франция няма ли Макронци и Льопенци.Това, че съм гласувал за Ердоган НЕ означа, че не обичам Ататюрк, той си е на съвсем отделно място за турската нация! А тези, които са начело на партията на Ататюрк не водят добра политика, само да видиш какви изявления правят.Ако Ататюрк беше жив щеше да ги...
26
3
 
6
 
! Отговори
Hellas преди 6 години
До 40Сигурен съм, че турците са достатъчно разумни и няма да тръгнат да разпалват конфликти и да отварят стари рани на Балканите. Турския народ не ме притеснява и нямам нищо срещу него. Гърци, българи, турци, макета, румънци сме си братски балкански народи и наши хора. Трябва да поддържамме добросъседство. Притеснява ме Ердоган и върхушката му и опитите му да разруши светската държава на Ататюрк и да ислямизира страната. Турците в европейската част няма да му се хванат, но те са малцинство.
25
1
 
8
 
! Отговори
До Нellas преди 6 години
Щом сте били застрашени какво чакате...Или се обединявайте или си изпийте хапчетата...Няма ли в България поне един логично мислещ...да види, че България не е застрашена от Турция...а напротив може да спечелите от добри отношения с Турция...Че в някво бедствие първата страна, която ще ви помогне е Турция...А не гърците, които бяха затворили границата с вас, нито сърбия, русия и румъния...а армения най-много може да си направи профилната снимка с бг флак ама на дали...Махни капаците от очите...
24
6
 
2
 
! Отговори
Hellas преди 6 години
Няма да позволим повече да ни поробите. Българи, Гърци и Сърби ще се обединим и ще изколим всеки, който предяви претенции към нашата независимост и териториална цялост. На наша страна ще бъдат още Русия, Армения и Румъния. Турция да си гледа кюрдите и близкоизточните конфликти, на Балканите няма работа.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ам и когато турция стане 150 милиона и започнат да са и нужни нови територии, ще им намалиом популацията на 50 милиона и ще и взземем и тези територии, които има. правили сме го вече поне веднъж."Ела още от ся...кво чакаш да станем 150 милиона...сега ще ти е по лесно...:-) :-) :-) :-) :-)
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ам и когато турция стане 150 милиона и започнат да са и нужни нови територии, ще им намалиом популацията на 50 милиона и ще и взземем и тези територии, които има. правили сме го вече поне веднъж."Изпий си хапчето, за да ти дойде на ума, че си най-бързо изчезващата нация...По онова време го "направи" благодарение на братушките си...Докато тук наще са се били на няколко фронта...Това е един факт в историята, че срещу Турция не се тръгва сам...много съюзници ти трябват!
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие явно не разбирате, че след 50 години Турция ще бъде със 150 милиона население - тоест пренаселена! Затова е нужно да се анексират територии от съседни страни за да се осигури жизнено пространство на турците и да продължат да се разрастват! Гръцките острови са полупразни и трябва да бъдат анексирани и населени с турски семейства. Същото трябва да се случи с Армения, Западна Тракия и части от България. И не на последно място да не забравяме Аншлуса с Азърбайджан!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 29при тези бедствия ти за някакви сметки драскаш....ку-ку
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция е полуфалирала държавица с нищожно население, която обаче държи ключови територии от геостратегическо значение. От изключителна важност е тези въпросни острови да бъдат анексирани от Турция в бъдеще, както и да бъде постигнат аншлус с Азърбайджан, където има огромни нефтени находища. Това ще даде необходимото жизнено пространство на Турция, ще осигури екзистенциализа на турския народ и ще затвърди статута им на велика сила. Югоизточна България, Армения и Западна Тракия са бонус.
18
1
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
А на някой да му идва на ум че в средиземно море се зблъскват африканската и евразийската тектонични прочи. По тази причина Гърция, Турция и Италия са земетръсни зони. (Както примерно е Япония където се сблъскват евразийската с пасифик плочата. А в Япония няма Колайдер. Но пак си има земетресения) Но друго си е да вярваш в зелени човечета и че земята е плоска.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На никой и на ум не му идва че причината за тези аномалии в Италия Гърция Турция Македония и останалите държави в които те се случавт е Адроният Колайдер! Този колайдер работи от няколко години на пълна мощност което се отразява не само върху земята а и на атмосферата. От както е пуснат в действие климата се промени тотално. Но ви омайват с глобално затопляне. Лошото е че хората от които зависи този колайдер да спре не вземат отношение. А не взимат защото ще им спрът милионите които им плащат!
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гръцките острови са от екзистенциално значение за турците и Ердоган добре осъзнава това. Знае, че без жизнено пространство Турция е уязвима в бъдеще и трудно ще придобие статут на суперсила. Турция има нужда от нови територии и от ресурси за многомилионното си население. Освен Балканите, Туция би трябвало да обърне поглед към Армиения и да осъществи аншлус с Азербайджан, където има огромни залежи на петрол. Ердоган е ревизионист, националист, ученик на Хитлер и голям противник на Ататюрк.
15
6
 
4
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Турция нищо няма да прилапа, защото света се командва от САЩ и Западна Европа.Ердоган е никой.Може или да слуша Запада, или да опита да играе с Путин, но тогава съвсем ше му сайбе мамата. Ако искат да са добре, тряа да бачкат и да слушат и да не се подвеждат по акъла на азиатски диктатори.
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21Няма какво да внимавам, колега. Приел съм вече съдбата на Балканите. Турция след 50 години ще е 150 милиона и ще поиска нови територии, в които да се разселят турците. Какво по-добро място от обезлюдените Балкани? По-голямата част от Гърция и България ще бъдат анексирани от Турция. Ердоган е ревизионист и ученик на Хитлер, който пише че жизненото простанство е в основата за екзистенциализма на даден народ. Ататюрк е минало и очаквам скоро да започнат да премахват паметниците му.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"например гърци бутнали турска баба на тротоар."Внимавайте и вие с бутането, колега...защото ние не забравяме! Вашите патриоти пред изборно си показаха граховото зърно, което имат..Та Колега вие викате на Бойко това онова ама човека дойде и за бежанците тук...Иначе твоите патриоти има вероятност да бъдат побутнати от орди... араби, афгани, сирийци...Засега чакаме до октомври...после незнам кво ще стане ако не се разберем с господарите ви.Ама едно е Ясно, че парриотите Ви ще търсят баба Халиме!