Албанците ли ще решат референдума в Македония?

Нина Спасова и Милен Керемедчиев с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 сеп 2018 12:02 | 27 сеп 2018 11:45, Анисия Иванова
21

2907 гледания   |  Още видео

Предстоящият референдум в Македония много наподобява референдума за Брекзит, защото също е предизвикан от премиера и има опасност да се обърне и да избухне в лицето му, каза бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Три дни остават до важния референдум в западната ни съседка, който ще определи евроатлантическото бъдеще на страната и ще утвърди договора за новото име споразумението, за което беше постигнато след десетилетия спорове.

Журналистът Нина Спасова и Милен Керемедчиев коментираха в студиото на "България сутрин", че страната ни правилно се е дистанцирала от тази тема към този момент, въпреки че в последно време в Скопие на посещение бяха доста високопоставени гости.

Керемедчиев допълни още, че има опасност да няма достатъчно активност на вота и да не мине референдумът.

Нина Спасова смята, че въпросът е добре зададен, а албанското население може да изиграе ключова роля за този референдум, защото 95% от тях одобряват европейската интеграция за Македония.

"Ориентацията на Македония е страшно важна и за България, ние неслучайно проявихме такава активност по време на европредседателството", допълни още Спасова.

Тя коментира и антибългарските нагласи в съседката ни. Според нея ще мине много време и поколения, за да се изкорени това отношение към нас.

Милен Керемедчиев пък добави, че трябва да се упражнява постоянен натиск върху македонските политици, за да не се заиграват именно с това.

"Македония за краткото си съществуване успя да се скара с всички свои съседи и да прояви претенции към всички съседи. Всъщност Македония като държава се създаде със скандали, тя просъществува въз основа на скандали и открадване или на име, или на история, или на други факти", каза той.

Керемедчиев допълни също, че от успеха на референдума в Македония зависи до колко ще е лесно проевропейското ориентиране и на Сърбия.
 


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Напълно възможно е,албанците да решат референдума,в полза на евроатлантическото бъдеше на БЮРМ,защото сред българите,които представляват останалата част от населението,има все още сърбомани.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абсолютно.Албанците ще надуят % за ДА на договора с Гърция,античните вардарски сърбомани от славянско потекло са в болшинството си против и именно заради това обявиха че РЕФЕРЕНДУМОТ Е СО КОНЗУЛТАТИВЕН КАРАКТЕР т.е и 10% да гласуват РЕФЕРЕНДУМОТ Е ВАЖЕЧКИ И КЕ ГО ПРИЗНААТ!!Е,на ЗОРАН ще му олекне силата ама и той завалията хем му се иска да си е чист етнически македонец,хем да се гордее с несбъднато минало,хем да е в ЕС и НАТО!За ЕС обаче дъъълго ще почакат,там САЩ са непричом.
15
0
 
3
 
! Отговори
Аз знам преди 7 месеца
Чичо Гошо е прав, не знаят какво ги очаква. Но, пък може да е друго, както при гърците - да ги коткат. На ще видим ? Ще ги вкарат, каквото и да е.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Албанците във Фиром за има няма 20 години си изградиха стабилен елит, който е по-качествен от сръбския елит на фиромците. Според мен, ако не са албанците, повечето фиромци щяха да присъединят страната към Сърбия преди едно 10 години. Всичко над чистачка на кeнефи работещо, в което и да е министерство или агенция във Фиром и не е албанец е южен сърбин и си иска да се върне в Сърбия.

П.С. Каракачанското ВМРО( ДС ) правят пари, като продават паспорти на тия южни сърби, да ни срамят по Европа
13
7
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 месеца
На македонците им пожелавам да влязат в НАТО и ЕС и да опитат "благинките" На Големия Брюскелски член.А те ще си останат малко членче като нас дето никой не го е.... за нищо.
12
8
 
10
 
! Отговори
Играчка-плачка преди 7 месеца
Зайченцето бяло цял ден си играло.....на политик, обичан от македонците колкото Плевнелиев от българите.
11
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
Макетата:"Ветар ги вее на самарот на Букефалот"!
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То се вижда, че албанците отсега вече се разпореждат с Македония. А след 10 години, когато се народят още толкова?
Пишете я Македония бегала.
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Очаква се днес да бъде направен втори оглед на трамвая."
"По думите на университетския преподавател натискът отвън показва, че референдумът е важен за международните играчи. Той трябва да създаде впечатлението, че македонците демократично и доброволно приемат споразумението"
Само като знам какви дегенерати, включително тоя пияндурник Матис са пропагандирали как да се гласува на референдума, веднага се "вижда" ръката на Москва? Нал тъй еврета стански българоиспански.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нормално е албанците да решат. Все пак те са бъдещите стопани на територията. Как ще се казва сега временно не е от значение за тях. Така или иначе когато му дойде времето името ще се смени.
7
3
 
15
 
! Отговори
ЕС след 20г. преди 7 месеца
Заев към Меркел:
-Кога ще влезем в ЕС?
Меркел:
-Ну Заев, ну погоди.
6
6
 
4
 
! Отговори
Вербовчик преди 7 месеца
До Проф.БожидарДимитров

Предлагам другарят Лидеров, може и някой новоизлюпен патрон от БНО Шипка!
Съгласен, агент Телериг?
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Нина Спасова смята, че въпросът е добре зададен, а албанското население може да изиграе ключова роля за този референдум, защото 95% от тях одобряват европейската интеграция за Македония."

Това е точно така и обяснява добре защо хибридната форумна *** лае срещу албанците, при всяка една възможност!
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да изчакат още 4-5 години с референдума и да гласуват дали да не се прекръстят на "Втора Албания". Така никой няма да има проблем с македонците, защото ще са второалбанци. Но пък така нямат никакъв шанс да влязат в ЕС. Не че сега имат...
3
9
 
12
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 7 месеца
Ако Македония каже ДА на референдума и си смени името, България незабавно трябва да и наложи вето за членството и в ЕС и да почне да се гъбарка с нея по същия начин както византийците. Тогава много бързо античките папуаси ще си припомнят че са българи и ще искат нов референдум за да се прекръстят пак. Този път на България вече. Както си е и редно. Но това няма как да стане с пожарникарската тиква с мекия шланг начело на държавата. Спешно ни трябва нов премиер, мъж, а не булка от Симитли.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Познайте кой ще остане в ЕС в трета глуха заедно с шиптяри турци и тн
.
А ти искаш с немци французи и т.н. ли?
Я се огледай...
1
7
 
23
 
! Отговори
Tangra преди 7 месеца
Най голямата грешка на нашето правителство, да се откаже за втори път от българското население и български земи и да го потвърди пред света.
Пак ще се повторя, но Македония е следващото Косово. Там се вее албанския флаг на повече от половината градове и села. Подкрепата от ЕС по-скоро води до мисълта на разделяне на ЕС, на западен ЕС и изток. Познайте кой ще остане в ЕС в трета глуха заедно с шиптяри турци и тн