Великден в Гърция: В тесен кръг, с литургия в 21 часа

Има забрана за движение между 22 ч. вечерта до 5 ч. сутринта
1 май 2021 18:00, Нели Христова
17
Великден в Гърция: В тесен кръг, с литургия в 21 часа
Снимка: БГНЕС

С ограничен брой присъстващи на празничната трапеза ще посрещнат Възкресение Христово гърците, защото епидемиологичните данни не позволиха по-голямо облекчаване на мерките заради коронавируса, нито вдигане на забраната за придвижване между префектурите на страната, съобщава телевизия Скай, цитирана от БТА.

Празнуването на Великден е позволено със събиране на до две семейства с до 9 души общо в закрити пространства и до 12 души на открито.

Придвижването продължава да се разрешава с предварително изпращане на есемес с определен код за причините за излизането. Властите препоръчват присъстващите на великденската трапеза да си направят предварително самостоятелен тест.

Тържествената литургия тази година ще бъде отслужена в 21 часа вместо в полунощ. Експертите съветват миряните да останат в дворното пространство на храмовете, като спазват дистанция и носят двойна маска.

До неделята на Великден включително остава в сила забраната за движение в интервала от 22 ч. вечерта до 5 ч. сутринта.

От понеделник, 3 май, се разрешава дейността на заведенията за хранене, а полицейският час ще започва един час по-късно - в 23 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ходя на църква,защото там се събират невярващи и безмерно алчни хора.Чакат с нетърпение да си тръгнат за да започне голямото ядене и пиене. Куо Вадис Домине?
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до НЕБрат явно има завистливи дали са ти минус че ще си прекараш супер жез маска безт тест и без ваксина!Лятото и аз така на село!Минерална вода изворче барбекю :) останалите с клечките в носа или инжекцията в чужбина;)
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гръцките фашисти са много зли , сър .....
3
6
 
11
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Както и да го гледам, останахме свободно островче. 10 дена отпуска, 6 от тях ще прекарам на Чифлик без маска, без тест и без ваксина. Весели празници :)
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бургас ще ходя и аз днес ще продължи до след полунощ празника :)
1
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва църните маляци са страшна работа.Вдигаха антимаск бунтове анти ваксър бунтове сега ядат дебелия.Каква е разликата между индийци и гърци ? В бройката.