Ердоган се ядоса на Мицотакис: Не съществува за мен

Поводът е речта на гръцкия премиер пред Конгреса на САЩ
24 май 2022 18:30, Нели Христова
26
Ердоган се ядоса на Мицотакис: Не съществува за мен
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се изказа много остро срещу гръцкия премиер Кириакос Мицотакис по повод неговата реч пред Конгреса на САЩ, предава БТА от Турция.

Ердоган обвини Мицотакис в антитурска пропаганда заради въпросното изявление от миналата седмица и се закани, че повече няма да разговаря с него.

"През тази година планирахме да проведем съвместно заседание на турско-гръцкия Съвет за стратегическо сътрудничество. То обаче няма да се състои. Защото човек с име Кириакос Мицотакис повече не съществува за мен. Няма повече да се срещам с него. Ще продължим да комуникираме само с почтени политици, с отговорни личности, които държат на думите и действията си", заяви турският президент, цитиран от вестник "Хюриет", след заседание на правителството, на което са били обсъдени актуални външнополитически въпроси.

Според турския всекидневник реакцията на държавния глава е била предизвикана от призива на гръцкия премиер към американския Конгрес Съединените щати да не доставят на Турция изтребители Ф-16.

Ердоган обвини Мицотакис в провокиране на напрежение по отношение на Турция, а също - и в оказване на подкрепа и съдействие на членове на терористичната организация ФЕТО.

Надявам се, че американските конгресмени няма да вземат под внимание призива на Мицотакис, каза още Ердоган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
2
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Ти да видиш , кой говори за почтеност!Чий го дириш в Сирия, развяваш "маслинено клонче"? Лика прилика с Джуджето!
18
4
 
3
 
! Отговори
От бореца преди 1 година
Чиба ве zeбеци , турската работа бетер гръцка работа, гръцката работа бетер атсинганска работа.!.
17
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Османците ще ядат американския ботуш, а българския войник ще марширува в Цариград. Да бъде!
16
6
 
16
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Ердо да подкарва византийците по домова книга... Това е най долното племе на Балканите...)))
15
4
 
9
 
! Отговори
ердоган е прав преди 1 година
Харвадската Куролация кърти и в Гърция.
14
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция излиза от НАТО до 2-3 месеца, Одкб ги очаква, един път един пояс, България ще брани братята от Давос на първа линия, линията ще е от стоката на зеления кло. ун
13
4
 
23
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 1 година
от край време турция и гърция са вечните врагове. вярно е, че турция изби хиляди гърци и ги изгони от град смирна днешен измир но и гърците не си поплюват с техните мръсни и долни игри готови всеки момент да ти забият нож в гърба. от старите хора помня съвета им, когато порасна дослук с грък и евреин да нямам и те се оказаха прави.
12
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е хайде малко и турците да си патят от византийско приятелство. Няма само ние, я!
11
8
 
32
 
! Отговори
Ердоган е супер преди 1 година
А европейците са 7каnaняцu. Гърците са злобни и самовлюбени егоисти. Ако турския президент е имал и най- малка вяра в тях дълбоко е сгрешил, защото той е човек който държи на думата си обаче те са мижитурки!!! Тях ги е яд че Турция се развива по добре от европейските бъркочи!!!
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балканите се затоплят все по-бързо. А това е опасно! Защото както знаете Балканите са буре с барут. Лошото е, че ние българите също се затоплихме, а точно ние сме кофата с вода, която в последните десетилетия държи барута влажен. Македонският въпрос и изцепките от изток и запад ни изпариха водата. И сега бурето с барут става с все по-сух барут, готов да бумне!
9
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ще продължим да комуникираме само с почтени политици..."===Непочтен политик иска да комуникира с почтени политици.==="...предизвикана от призива на гръцкия премиер към американския Конгрес Съединените щати да не доставят на Турция изтребители Ф-16."===Че за какво са им, нали си имат собствен супер-изтребител, с който се хвалят?
8
16
 
15
 
! Отговори
фд преди 1 година
Реджеп Иведик тамън се беше кротнал и сега пак май му се изпличква легена. Тия хора имат психични проблеми!
7
14
 
36
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Така се процедира с двуличници - не се процедира с тях! Идват и мля, мля, дайте да обсъдим това онова. Отиват зад гърба ти и те подронват. Същите като украинците. 8 години мотаха Русия с минските споразумения, и през цялото време се въоръжаваха и стреляха. На такива канчето им се набива на време. Иначе става като Украйна
6
18
 
14
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Тоя *** е 1 : 1 с Путин. Нищо чудно НАТО да се разпадне и да се формира Европейска армия тип тази на САЩ малко или много. Просто Турция е буфер между изтока и запада, но не и част от запада. В най-добрия случай приятел в името на мира. А тоя султан сънува да стигне Сараево...
5
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердо е прав, Мицотакис още малко и ще поиска оръжейни ембарго надТурция, та да може гръчолята да си развеват безпроблемно байрака на Балканите и Анадола.
4
28
 
14
 
! Отговори
Бла бла преди 1 година
Диктатурата трябва да бъде изкоренена от лицето на земята. Джудето и Реджеп няма място в 21век.
3
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след джуджето ти си следващият който ще бъде свален, 10 фашисти тормозят света
2
11
 
3
 
! Отговори
Какво се учудва? преди 1 година
Турчин оръжие не бара.
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция ще си плати за кгяволъците.