Вериги магазини в Гърция с милиони евро глоби за нереални намаления

Част от хранителните магазини коригираха цените си за празниците
Обновена: 15 дек 2023 13:24 | 15 дек 2023 13:19, Елка Василева
5
Вериги магазини в Гърция с милиони евро глоби за нереални намаления
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцките власти глобяват с милиони евро вериги от търговски магазини за нереална информация за намаления. Част от магазините за хранителни стоки коригираха цените си за празниците.

Министърът на развитието Костас Скрекас съобщи, че финансовите власти са наложили 2 милиона евро глоба на известна верига от магазини за подвеждаща информация за намаление на стоки. Установено е, че при фиксирано намаление не е посочена първоначалната цена и реално намаление на стоките няма. Така са продавани мобилни телефони, компютри и бяла техника, предаде кореспондентът на БНР.

Това е четвъртата голяма търговска компания с глоба над един милион евро. След налагането на санкциите другите магазини намалиха цените до 25%.

В същото време от Агенцията за защита на потребителите публикуваха проучване за увеличение на цените на зеленчуците с 317% в сравнение с миналата година, съобщават и за оплаквания за спекулативни цени.

Преди празниците някои търговски магазини предимно за хранителни стоки намалиха цените с 5%, за да увеличат оборота, защото гърците купуват много по-малки количества хранителни продукти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При нас защо няма проверяващи, но трябва във всички сфери. Туроператорите се преструват, че уж има намаления сега, а цените по скъпи отпреди месец, в хранителните също, дрехи, обувки и навсякъде. Тук явно няма работещи институции. Всички полудяха, а като видиш почивка без включен чекиран багаж и се изсмиваше или 100 лв. за да си един до друг в ниско бюджетния самолет и това със 100% вдигнати цени от преди 2 г.
4
0
 
2
 
! Отговори
Itso преди 4 месеца
Въх каква красива гъркиня... побиха ме тръпки :-)))
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой туй Ментел ли ? :)))
2
2
 
4
 
! Отговори
търговците са преди 4 месеца
алчни . няма класация за алчност . Гърция са най-глупави . Аз като отида и видя скъпа стока , дали ще я взема .
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То и у нас същото, ама едва ли ще има глоби.