Още два сръбски топ оркестъра идват за Балканица

Голямото надсвирване ще е на 26 февруари в НДК
Обновена: 4 яну 2017 12:27 | 4 яну 2017 12:26, Александър Попов
5
Още два сръбски топ оркестъра идват за Балканица
"Elvis Ajdinovic Orkestar". Снимка: Moko Solution

Още две сръбски духови топ формации ще дойдат за първи път у нас, за да се включат в грандиозното надсвирване Балканица. С "Elvis Ajdinovic Orkestar" и "Оrkestar Dejan Jevdjic" виртуозите на тромпета, които ще премерят сили на 26 февруари на сцената на зала 1 на НДК, стават четирима.

Ромските крале на балканските ритми „Elvis Ajdinovic Orkestar“ са една от най-популярните брас групи в западната ни съседка. Начело на оркестъра е известният тромпетист Elvis Ajdinovic. Формацията е създадена през далечната 1970 г. от бащата му - Demko Ajdinovic, легендарен майстор на тъпана, печелил фестивала в Гуча рекордните 7 пъти.

Elvis поема щафетата от именития си родител едва на 16-годишна възраст и за кратък период от време воденият от него оркестър става един от най-търсените не само в Сърбия, а и на Балканите. Освен талантливия тромпетист в състава на "Elvis Ajdinovic Orkestar" влизат още редица енергични и талантливи музиканти, които продължават семейната традиция да взривяват публиката с неподражаем стил и настроение.

Другата сръбска формация "- Orkestar Dejan Jevdjic", също e с дългогодишна традиция и включва едни от най-голените балкански трубачи. Подобно на своя баща, дядо и прадядо звездата на групата Dejan Jevdjic започва да свири на тромпет от много ранна детска възраст и в момента е признат за майстор-виртуоз. Други двама емблематични музиканти в оркестъра Milovan Babic и Dragan Lazoviс Gongo също са наследили уникалните таланти от своите легендарни родители.

Именитият оркестър, отличаващ се с изключително разнообразен репертоар, включващ както авторска, така и стара народна музика от Южна и Източна Сърбия, печели редица водещи награди, сред които „Zlatiborska pletenica“ през 2001 г. за най-оригинална музика, "Zlatnu trubu" през 2005 г. и разбира се, доста отличия от фестивалите в Гуча.

Началото на балканското шоу е 20:00 часа. Билети, на цени от 30 до 50 лева, се продават в мрежата на Eventim в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ндкБалканица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари