Али Шамхани: Народът на Украйна стана жертва на целите на САЩ

"Навсякъде, където присъства Западът, има нестабилност"
Обновена: 8 фев 2023 22:56 | 8 фев 2023 22:23, Йоана Цонева
66
Али Шамхани: Народът на Украйна стана жертва на целите на САЩ
Снимка: Pixabay

Кризата в Ирак, създаването на терористичната организация "Ислямска държава", както и конфликтът в Украйна са резултат от политиката на САЩ. Това заяви секретарят на Висшия съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани, цитиран от ТАСС.

"Мирът, стабилността и прогресът в Афганистан са наш приоритет, приоритет на всички, които седят около тази маса. Ние вярваме и изхождаме от факта, че присъствието на Съединените щати дестабилизира региона. Афганистан потвърждава това. Събитията в Ирак, създаването на "Ислямска държава" в Левант, както и събитията в Украйна се случиха в резултат на арогантните действия от страна на Съединените щати. Народът на Украйна стана жертва на целите на САЩ", подчерта той по време на петата многостранна среща на представители по въпросите на сигурността, посветена на Афганистан.

Според Шамхани с политиките на САЩ дестабилизират ситуацията в различни региони по света.

"Навсякъде, където присъстват Западът и Съединените щати, има, разбира се, нестабилност и гори пламъкът на войната, докато там, където има сътрудничество между регионалните държави, ще има мир, спокойствие и сигурност", посочи той.

В разрез с едностранните санкции на САЩ, Иран, по думи на Шамхани, изпраща помощ на афганистанския народ и настанява голям брой афганистанци на своя територия. Той заяви, че с общи усилия е възможно да се окаже помощ за установяване на мир и стабилност в Афганистан.

Днес в Москва се провежда петата среща на секретарите на националните съвети от страните от Централна Азия, Пакистан, Индия и Китай за Афганистан. Четвъртият кръг от многостранните консултации за Афганистан се проведе в Душанбе през май 2022 г., а третият кръг се състоя в Ню Делхи през ноември 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо хора като управляващите в Иран считат запада лош а пък те които колят, убиват миродерстват са добри? Защо на такива хора се дава гласност медиите. Това не е плурализъм а призив към повече насилие от тяхна страна и повече престъпления. Защо този които е написал тази статия не отиде в Иран и не застане под комадването на аятоласите и не започне да извървшва зверства. Тая статия на това се равнява. Това не плурарализъм.
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо такива статии и мнение които са явна манипулация и целят да объркат хората и солидарността с нормалните хора се публикуват, Показва солидарност с агресора над Украйна ли? Да се публикува такава статия се равнява според мен все едно тук да се пуснат речите на Хитлер.
45
4
 
2
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Абе как така Западът е "черен" само в очите и в празните глави на лидерите на сатрапски, ретроградни, милитаристични, тоталитарни режими и диктатури. Най-жалкото е, че са подкрепяни частично и от лум Пен И от "Белия свят", което всъщност е изключение потвърждаващо своеобразното правило. Хайде лилипутинисти, проирански индивиди, кимченунисти и вся остальная св ОЛо ч, бегайте на манифестация у техеран, москалская и пйонгянг.
44
3
 
4
 
! Отговори
Точно казано! преди 1 година
Само нашите умновресливи жълтопаветни розови понита с тротинетки се давят от ярост и омраза,развяват жълтосини парZZали и пищят и се тръшкат, ако някой каже истината:ФАЩ воюва с Русия до последния покраинец и до пълното унищожение на ЕС!
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е ясно за всеки, притежаващ повече от две мозъчни клетки, още от преди началото на войната!
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света...Украйна е фашистка държава факт неоспорим...азов...запада е пак с фашисти те, този път украинци...преди германци...защо ли. Искат единствено богатствата на Русия и другите държави факт неоспорим..доказан от историята. Всичко и всички говорят за война а не за мир...Русия е велика страна и винаги ще бъде така..Украйна е измислена държава още от Ленин..като тук ,сега Македония и още измислени държави, факт неоспорим исторически
41
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИРАН - меката на човешките права и свободи подкрепя раша - земния рай ! Бахахаххаахх ! Идете се скрийте някъде !
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво правят НАТО в Босна? СВО или война.
39
1
 
4
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Всяка една жена не става личност със съответните морални ценности, когато роди. Тя е или е била стойностен човек преди това, или не. Да очаквате емпатия и висок морал от някаква си, само защото била родила 3 деца е, като да очаквате Айшето, дето ги е родила цели 11 броя да ни стане духовен водач.Персите са древен и мъдър народ. Най-голямата империя, създавана някога е именно Персийската. Персийски гени носят много от българите, италианците, гърците, испанците, сърбите, хърватите.
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е достатъчна констатация за деструктивната политика на САЩ, трябва да бъдат победени.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бушона може би си ти.
36
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ти забия шамар, ходи да се караш на комшията. Америка виновна за комплексите на тези бушмени
35
3
 
25
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ЦЯЛ СВЯТ ВИЖДА ЧЕ ЗАД ВСИЧКИ ВОИНИ И КОНФЛИКТИ СТОИ САТАНАТА С.А.Щ. САМО В Е.С. СА СЛЕПИ ЗА ТОЯ ФАКТ.
34
0
 
18
 
! Отговори
.... преди 1 година
Това са наистина древни цивилизации, за които времето е само понятие.По много причини мисленето им е неразбираемо за нас европейците.Но по логиката да приемаме различните, това не трябва да е проблем.
33
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо в този сайт се дава трибуна на терористи.
32
39
 
12
 
! Отговори
Рабо Карабекян преди 1 година
Ислямски завоеватели, опустошили великите стари цивилизации, се оплакват от ,,лошия Запад".Дребен диктатор, мечтаещ да възстанови Руската империя, плаче в същия страдален хор.Там са и червените китайски мандарини, и твърде хуманните средноазиатски ,,републики".Въобще, цветът на човешката култура и върхът на цивилизацията.А тук им пригласят борците за свобода и демокрация по путински, обещавайки на евроатлантическите ,,джендърчета" най-различни екстремни еротични преживявания...Кого си избрахте?
31
4
 
25
 
! Отговори
птица преди 1 година
До Анонимен 34 "лекарка" или мед. сестра (гинеколожка) с купена диплома, к оято не е упражнявала професията. Също каго кОрвата Меркел (която ибра себеподобната), която правела дисертация и така я направила, че развела женения си научен ръководител с 2 деца, а тя си повредила инструмента за раждане. И двете са палави фашистки дружки.
30
1
 
19
 
! Отговори
птица преди 1 година
До Анонимен 39 Защото са много"хуманни". Защото нямат интерес. Всичката им "помощ" е печалба поне 3 и повече пъти от "помощта".
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се пише "више" а висше образование първо това не знаеш сорросе егати.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До " Га започнат ". Сериозно ли говориш на "га" всъщност очевидно е ... Когато научиш български език и не говориш и не пишеш на диалект тогава може да имаш мнение до тогава мнението ти не струва пукната пара дори !