Отново комедия в БСП

Жеко Димитров @gsgbg.blog.bg 14 яну 2014 20:07
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
10
3661
    За няколко дни се чуха какви ли не коментари за листата за евродепутати на АБВ. В интерес на истината, много от тях са доста посредствени и до голяма степен манипулативни.

    За БСП се оказва огромна драма, че не могат да разчитат на г-н Калфин на изборите за евродепутати. Едва ли не свършека на света, загуба на изборите, предателство и не знам какво си още. Самите БСП се вкараха в един доста комичен обяснителен режим, който по никакъв начин не им носи каквито и да било позитиви или да излъчва някаква стабилност. Оказа се огромна драма това, направо удар под кръста. А в същото време Калфин не е член на БСП и не е длъжен да играе по свирката на позитанлиите начело със Станишев.

    Интересното е, че "Позитано" №20 изведнъж забрави друг конкурент в лявото пространство, а именно- движението на Татяна Дончева, което също има доста добри изгледи да се развие. Не трябва да се забравя, че и Дончева е доста сериозен противник на станишевизма в БСП.

    Листата на АБВ се обяви от БСП, че идва ли не работи в услуга на Бойко Борисов, защото г-н Борисов бил писал в социалната мрежа не знам какво си и не знам що си. В интерес на истината силен противник на Борисов е Първанов, а не Станишев и би се получил интересен сблъсък на идеи и становища и на политики.

    За жалост от цялата тази история личи истерията на кръга "Станишев", който, за голяма жалост, от години скандализира и вреди на истинските хора с леви политически възгледи в страната. БСП се притеснява от конкуренция в лявото политическо пространство, което фактически доказва, че самата БСП въобще не е лява и може да бъде бита и от леви политически позиции. Аз отдавна твърдя това- ако ли някой иска да води война срещу БСП, трябва да направи това само и единствено от леви позиции, тъй като БСП отдавна няма нищо общо с автентичното и модерно ляво- в нея са най-големите богаташи и олигарси.

    Няма нищо лошо в това да има не три, ами дори четири или пет избирателни листи в лявото политическо пространство. Това е добре и за БСП, тъй като ще предизвика (надявам се) дискусии и въпроси и сред редовите членове на БСП защо БСП е критикувана и от леви позиции. За съжаление съм скептик това да се случи, защото отдавна и БСП, и началството на тази партия, и самата политика на БСП отдавна е подчинена на някакви интереси, които изобщо не са леви и не са социални.

    БСП за пореден път постъпва като "тъпо копИле", обръщайки изцяло внимание на листата на АБВ и на Първанов, вместо да се концентрира върху собствената си листа, върху идеите, които ще прокламира на кампанията за евродепутати и борба с основния си противник- ГЕРБ. Всъщност, за ръководството на БСП е много по-удобно да се концентрират върху Първанов и АБВ сега, за да оправдаят с поредните бабини диветини една загуба на евроизборите от ГЕРБ. Позната история- всички са виновни, само не и БСП и по-конкретно- ръководството.

    Кой знае каква драма е това, че Калфин няма да участва от листата на БСП- ако искаше да излъчва стабилност и увереност, БСП трябваше да каже "това е лично  решение на г-н Калфин, което по никакъв начин няма да повлияе на БСП". Толкова ли БСП няма кадри или поне малко акъл да запази мълчание или лаконичен коментар и толкоз, ами трябва да изпада за пореден път в обяснителен и срамен режим???

    Доста се нагледахме на обяснения от БСП за изборни загуби в последните години, така че ще дочакаме и това- че АБВ, Дончева и не знам си кои още са виновни за загубата на евроизборите. Ми, направете така, че да не загубите тези избори, на крива ракета и космоса й пречи.

\n


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
tyo преди 10 години
До MenТи пък каква глупост каза. Радваш ли се?
8
1
 
0
 
! Отговори
Men преди 10 години
До Ани: a ti s kakvo si doprinesla za Bulgaria ta davash takiva mnenia? Vsichki pliyuete po politicite, no ne zabravyaite, che te sa izlezli ot naroda.
7
3
 
2
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Основната цел на СерГей СтаниШеф е да нанесе максимална вреда на България и Българския народ.Трябва да се преразгледа неговото гражданско състояние.Той не трябва да бъде допускан да петни Българското име пред международната общественост!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ДРАМАТА" е в устата на журналистите,.. и още "ВОЙНА","РАЗЦЕПЛЕНИЕ" и др. в БСП. ДА, ама НЕ. Не ни поднасяйте, конспиративните си теории. "АБВ", умрял проект, преди да се роди.
5
7
 
5
 
! Отговори
От години Движени 21 преди 10 години
Движението на Татяна Дончева съществува от години- Движение 21 - т.е 21 век или може би 21 души, подкрепящи Дончева в дългогодишните и напъни да откъсне членска маса от БСП, но нещо не и се получават опитите, въпреки упоритото бабуване и логистична подкрепа от страна на медиите, от чиито страници, микрофони и екрани не слиза тази бърбореща безспир, с поведение на клюкарстваща, злобна махленка, женица. А до преди броени дни, когато напусна, беше в Националния съвет на БСП!
4
6
 
10
 
! Отговори
"Ренегат-рециди преди 10 години
Както каза политологът Юлий Павлов "Калфин е ренегат -рецидивист". Веднъж вече напусна БСП в тежък за нея момент-1997 г. През 2011г. БСП трябваше да убеждава членовете и симпатизантите да гласуват за завърнал се блуден син, сега дезертирането му е за втори път и то след като БСП му гласува огромно доверие - с малка разлика, той едва не стана президент, а започна с 5 % лично доверие в кампанията, но благодарение на Стефан Данаилов и гласоподавателите, кандидатите на БСП постигнаха този резултат.
3
9
 
16
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Тъжното е, че навремето когато беше вицепремиер и външен министър -ако не първи, то втори човек след Станишев и създаваше икономичесикте му идеи и натвори досат глупости (вкл. закона за досиетата) Калфин беше СЪС Станишев. когато Стана ЕВродепутат пак беше СЪС Станишев. когато Станишев го предложи за Президент пак беше СЪС Станишев. Обаче днесак като разбар че няма да е на водещо място в евролистата - изведнъж вече е НЕ Е СЪС Станишев. Но иначе е мноог Принципен. Мразя ренегатите.
2
2
 
10
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Абе жеко не сдтавай смешен .коя Т.ДС. - изпята песен отпреди сто години. беше лице на мултигруп, бмиха я на местни избори в София, не можа да стане един главен прокурор, не съзададе за петнадесет години вътершна опозииця , не се кандидатира за лидера....една махленсак клюкарак ... Къде по-големи от нея се отделиха от БСп и взеха по 0,2 процентаКалфин обаче бе име - първи вицепремиер на Станишев, външен министър, основен евродепутат, кандидат за президент. Ако той се отдели настава драма.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МИНАВАЩКато мина от тук поне да не се беше осрал с това,което написа...