Русия купува, да се отърве от рекорден брой на американските държавни ценни книжа

Захари Андреев @zahariada.blog.bg 27 май 2014 18:06
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
0
1366
 

Русия купува, да се отърве от рекорден брой на американските държавни ценни книжа

От октомври 2013 г. до март 2014 американски съкровищни ​​руските акции се сринаха с толкова, колкото $ 50000 милиона, или около една трета. Повече от половината от тази сума ($ 26.0 милиарда) е през март, когато са наложени санкции (данните за април няма да бъде до юни). Това трябва да се очаква, като се има предвид произнесена конфронтация със Съединените щати и Запада над Украйна.

110816_us_treasuries_605_ap

Динамика на промените в руските инвестиции в американски дългови книжа (в милиарди долари) и промяната на този показател в сравнение със същия месец на миналата година (в проценти)
Русия TSY March_0

Mysterious покупка огромни обеми от ценни книжа на САЩ Белгия е малка пъзел за анализаторите, които са изразили съмнение, че това може да се спотайва зад Федералния резерв на САЩ или на Европейската централна банка.

Така че, ако Москва е активно "нулира" дългови ценни книжа на САЩ, какво купува? Тук е отговорът - според Goldcore, Русия през април придобити 900 000 унции злато. Според руските централните банки златен резерв на страната е нараснал от 33.5 до 34.4 милиона тройунции. Считано от 1 май, цената на златните резерви се увеличи до 44,3 милиарда долара спрямо 43.36 предходния месец.

Динамика на промените в международните резерви на Руската федерация (според CBR)
goldcore_bloomberg_chart2_21-05-14
goldcore_bloomberg_chart3_21-05-14

От началото на кризата, международните резерви на Русия са намалели, но все още са много впечатляващи. Тяхната структура включва монетарно злато, специални права на тираж, резервни позиции при МВФ и валутни средства.

От физическа гледна точка, 900 000 унции - това е много, но в относително изражение, те представляват само 0,2% от валутните резерви на страната. Златото е по-малко от една десета от международните резерви на Русия, значително под средната стойност на основните централни банки (Bundesbank, Banque дьо Франс, Федералният резерв на САЩ), чиято стойност надхвърля 65 процента.

От 2006 г., Руската централна банка постепенно се увеличава златните си резерви на страната. Средно на месец добавя 0,5 милиона тройунции. Така, че близо един милион увеличение през април, казва за известно увеличение в търсенето.

Динамика на руските златни резерви в 1995-2014 година, един милион тройунции (Bloomberg)
goldcore_bloomberg_chart1_21-05-14

Русия вече изрази своите намерения относно златото съвсем ясно. Следван от многократните изявления на висши държавни служители, които потвърждават, че смятат злато важен паричен актив. Има много снимки на Путин с масивен златен къс самородно злато в ръка.

Още през май 2012 г., заместник-председател на Централната банка Сергей Shevtsov съобщи, че централната банка на Русия планира да продължат да купуват злато, за да разнообразят международните си резерви: "Миналата година сме купили около 100 тона. Тази година ще бъде по-малък, но все още значително количество. "

Може би Русия планира да предостави някакъв начин рубла злато, за да защити своята валута от обезценяване, както и защита срещу международната финансова криза и възникналите нови валутни войни.

Gold ще бъде в търсенето от страна на Русия, така и в други страни, като макроикономически, финансови и геополитически несигурност, най-вероятно няма да остане в близко бъдеще. Освен това, през следващите месеци, тъй като слайд в следващата фаза на световната дългова криза, тя може да се увеличи значително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари