Българите сме най-нещастни, отново сме на дъното и пак сме най-бедната страна в ЕС според ново изследване

Никола Тодоров @fascindoo.blog.bg 20 юни 2014 08:21
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
12
2288


Отново сме на дъното, пак сме най-бедната страна в ЕС. Най-богати са хората в Люксембург

пише Камелия Цветанова:

България продължава да бъде най-бедната страна в ЕС сочат публикувани днес предварителни данни на Евростат.

Реалното индивидуално потребление в ЕС за 2013 година, измерено в СПС (стандарт на покупателната способност, който премахва разликите в ценовите равнища между страните), варира от 49 процента (в България) до 138 процента (в Люксембург) от средното ниво.

Реалното индивидуално потребление е измерител на материалното благосъстояние на домакинствата.

Най-високо равнище на реалното индивидуално потребление на глава от населението се наблюдава в Люксембург - близо 40 процента над средното за ЕС-28, което се приема за 100. В Германия показателят е 25 процента над средното равнище, а Австрия, Швеция, Дания, Белгия, Финландия, Франция и Великобритания отчитат нива между 10 и 20 процента над средното.

В Холандия е малко под 10 процента. В Ирландия, Италия, Кипър и Испания потреблението е до 10
процента под средното ниво за ЕС. В Малта и Гърция показателят е между 10 и 20 процента под средното. Литва, Словения, Португалия, Полша, Словакия и Чехия отчитат потребление между 20 и 30 процента под средното ниво, а Латвия, Естония, Унгария и Хърватия - между 30 и 40 процента под средното. В Румъния и България, която е в дъното на таблицата, показателят е около 50 процента под средното за ЕС.

Предварителната оценка на Евростат сочи, че за 2013 година България се нарежда на последно място в ЕС и по брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението - 47 процента от средното ниво. С най-висок резултат отново е Люксембург (264 процента).


Автор: Камелия Цветанова, БТА

А Елка Василева пише:

Българите сме най-нещастни в ЕС според ново изследване
 

Скандинавците може и да са сред европейците, които плащат най-високи данъци, но те са и най-щастливите народи, според ново допитване до общественото мнение, направено от британската Национална статистическа служба, пише европейското издание ИЮ Обзървър.

Девет от десет души в Дания и Финландия се описват като доволни или щастливи от живота си. Средно в целия ЕС задоволство и щастие от живота си изпитват 69 процента от европейците.

Изследването показва още, че едва 38 процента от българските граждани са доволни от съдбата си.

Българите също така изпитват най-слабо задоволство в ЕС от социалния си живот или от семейството си.

Българите най-малко спортуват. Едва 12 процента се занимават с някакъв вид спорт, което е шест пъти по-малко в сравнение с полуделите по спорта финландци, показва също изследването.

На въпроса дали смятат, че животът им има смисъл като цяло, 91 процента от датчаните са дали положителен отговор.

Толкова процента холандци също са дали положителен отговор. В дъното са гърците, от които едва 48 процента смятат, че животът им има смисъл.

Изследването обобщава показанията в 41 категории в това число здраве, лично състояние, заетост, лична среда, местожителство и други.

Изследването се основава също на данни на Евростат, на Евробарометър, на изследването за Европейското качество на живота, изследванията на Галъп и на Програмата за международна оценка на студентите.

Така например изследването показва, че когато става дума за здраве, малтийците и шведите респективно на 72 и 71 години са в добро здраве, което е с близо 20 години повече в сравнение с техните връстници от Естония и Словакия.

Средно жителите на ЕС живеят 61 години в добро здраве.

В богатия европейски Север обаче чувството за принадлежност към дадена общност е по-малко. Само 58 процента от германците например казват, че поддържат приятелски отношения със съседите си. В Кипър и Румъния 80 процента от хората са в приятелски отношения със съседите си.

Изследването показва още, че по-малко от 50 процента от гърците и от латвийците се чувстват в безопасност, когато трябва да се приберат сами през нощта у дома.

/ /

Изследванията са от юни 2014.

Българите сме най-нещастни, отново сме на дъното и пак сме най-бедната страна в ЕС според ново изследване, а идиотите в 42-то НС и цялата политическа смрад от продажни гноми работят за чужди интереси!

 
 
 _за Плевен онлайн портал/

д-р инж. Никола Тодоров, доцент


12
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Реалност преди 6 години
До глупостимного добре си им го казал! Не може един мръсен завистлив и алчен до безобразие индивид да е щастлив! Запишете си го някъде и не дрънкайте глупости!
9
1
 
4
 
! Отговори
глупости преди 6 години
Българина е нещастен,защото няма яхта,няма милиони в банката,няма младо гадже,няма и комшии дето да се пукат от яд, че е много богат!Е,как да си щастлив при това положение,м!?А че 90% от хората имат собствено жилище не се брои,нали?Че по брой на нови коли-също!Че вилите по Балкана са като от каталог и дворовете с райграс,щото вила с домати не е вила,а!?Че депозитите непрекъснато растат и то не се брои!Българина е нещастен,вярно е,но от алчност и от мерак да се оплаква,не от нямане!
8
0
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕВРПЕЙСКИ ГЕЙ. ГЕЙ НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ТОЙ МИСЛИ КАК ДА КРАДЕ КАК ДА ПЕЧЕЛИ ЗА ДА ПЛАТИ НА ТЪПКАЧА СИ.БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е НЕ ЗАВИСИМА ДЪРЖАВА СЪС КОИТО СИ ИСКА ДА ТЪРГУВА И КАКТО СИ ИСКА.А НЕ ДА ГО КОМАНДВАТ ЕСГЕЙ.
7
1
 
0
 
! Отговори
Жорж Ганчев преди 6 години
Коража докато дишаме не трябва да гибим.Единственото спасение е да се направи двупартиност във Балгария.Едната партия ще е управляваща,а другата опозициона.Трябва народа да се обедени ,,и партите етническите да се премахнат.Това разделение нарочно от червената мафия е измислено за да ни разделя и владе.Така във Америка и Франция,протичат избурите.Европа ако иска нармален живот във Балгария,да вземе отношение по вапроса.Никога не сегодня предаваи българино,само слабите хленчат и просят.
6
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
ами след като ни управляват ОПГ ей така ще сме бедни и нещастни . по скоро прости и елементарни . ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ И ВСЕКИ ЧАКА *** ЗА ДА ПРОТЕСТИРА ИЛИ ГЛАСУВА . АЗ НЕ СЕ СТРАХУВАМ НО ИМА ЛИ КОЙ ДА МЕ ПОСЛЕДВА . БЪЛГАРИНЪТ Е КАТО СТАДО КЪДЕТО СА ДВАМА ТАМ И ТРИМА АМА НЯМА ЦЕЛ И ИДЕИ ЗА КАКВО ДА СЕ БОРИ .
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Били сме отново най-нещастни. Че то кога сме били щастливи, като се изключи тодоровото време, когато сме имали стабилно законодателство, законност и нормален стандарт на живот. Сега сме пумиярите не само в ЕС, но и в нормания човешки свят.
4
1
 
6
 
! Отговори
kristko67 преди 6 години
Да най тъпата нация сме!Кой храни нон стоп ***,араби и др.?Най бедните.Кой дава на тия в Парламента да източват от нашите пари в техните джобове?Най бедните *** на ЕС.Кой храни толкова депутати!Как искате да сме богати!Ще измираме като църковни мишки тези,които останат тука!
3
0
 
4
 
! Отговори
доброжелател преди 6 години
Да бе,бедни сме били!!!Всеки ден като ходя на работа по булевардите хвърчат джипове,бмв,мерцедес!!кви са тия социално слаби бре!!!!
2
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
За съжаление малко са нещата, които могат да ни направят щастливи в България. Става все по-зле и никаква светлина в тунела, даже искрица не виждам. За съжаление освен най-бедна и нещастна сме и най-*** нация, но в световен мащаб. Сами си копаем гроба под краката. Дори 200-300 умни няма да променят управленито на държавата, но не за собствено облагодетелстване, а в за да съществува още. Жалко за вековната ни история, на нищо не ни е научила.
1
3
 
11
 
! Отговори
без преди 6 години
Че то българите сме най-нещастни и когато жвеем в чужбина. Това е защото мислим и виждаме накъде отива каруцата. Промитите западни мозъци са доволни като си купят нещо ново от мола и са супер щастливи. Да не говорим в Норвегия например (първенци по щастие) колко хапчета за щастие пият. Май около 31% от населението.