Без вина виновен

24 години психичноболен тероризира съседите си в Гоце Делчев, майка му не го дава в клиника; едва днес полицията го отведе на лечение
12 фев 2009 14:19, Екип на Dnes.bg
30

 



 24 години психичноболен тормози блок в гоцеделчевския квартал Дунав.

За да възпира агресията му, майка му го връзвала с верига, която му позволявала да стигне само до балкона.

35-годишният мъж страда от тежка форма на олигофрения и с годините заболяването му ескалирало, за да се стигне до изпочупена покъщнина и изхвърлянето й през балкона на апартамента.

Според съседи майката упорито отказвала да даде сина си в специализирано здравно заведение, за да не изгуби социалните помощи, които получава за него.

Въпреки многократните им жалби, едва днес полицията взе нещата в свои ръце.

Психичноболният бе принудително отведен в специализирано здравно заведение, а срещу майката е заведено дознание.

Обвинена е в ограничаване правото на свободно движение на човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
ivanka преди 15 години
Вярно е, че това е ужасно нещастие за семейството, но и за съседите е кошмар. Аз също живея в блок в който има такъв човек. Ужасно е да с събуждаш от животински крясъци
28
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 15 години
незнам на какво се възмуШТаваш, ама хайде първо да се научиш на български език! Набелгни на думи като възмуШТавам, неШТо, протекАл, неИните и т.н. Защото освен това, което ти изтъкваш като присъщо за българина и правопис, като твоя май също стана характерен за повечето българи в последно време.
27
0
 
0
 
! Отговори
Nady преди 15 години
Аз съм възмутена от всички вас,които,първо сте се регистрирали "Анонимен" и яте писали ващите олигофренски мисли, за да сте оригинални, или просто да напишете нешто и мислите, че сте много оригинални.Вие господа имате ли деца, и втро, ако вие имате такова дете, какво решение вихте взели, и как би ви протекал по-нататък живота?Вие, които сте писали, явно само за да пишете нешто и да се направите на интересни-замислили ли сте се как се е чувствала тази майка през всичките тези години,как е приемала това състояние на детето си и е неможела да промени нищтолЯвно много мнения са писани и я обвиняват от хора, които нямат реална представа от реалните чувства и не са наясно с много нешта.Но това е нормално за много българи-просто да се направят на интересни.Това е една негативна черта в манталитета на българина-особенно на този етар, да говори фез да преосмисля.Така,че всички вие,които нападате майката нито сте наясно с неините мисли какво е имала впредвид, нито пък вие сте размислили,просто да пишете нешто и да сте със самочувствието,че сте много оригинални.Напротив........
26
0
 
0
 
! Отговори
ми преди 15 години
Лабораториите,които умело ни поднасят висококачествената информация за храната,консумирана от населението и нейното въздействие,стресирането на младежта,армеиската ,полицейската и др,видове компетентност-задължава ли юристите да се съобразяват и с това освен с надписите -водата е промишлена и не става за пиене,Чужденецо ти който не можа да го прочетеш-успя ли и останалото да разбереш,
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според мен в случая никой няма вина, освен държавата. нито горката жена е виновна, че синът й е болен, нито пък той има вина за състоянието си. Виж държавата ни има вина, че не е взела мерки този човек до сега да бъде настанен в специално заведение, където да се лекува адекватно, а не да го вързват и да се отнасят с него като с животно! Предполагам, че и за това майка му не го е изпратила в такова заведение. Защото знае как се отнасят с пациентите там. Да не мислите, че и е било лесно на жената години наред да се грижи за един болен човек, при това и агресивен! Но го е направила точно защото е нямала съреце да го изостави на "милостта" на държавата! Знам и за друг такъв случай. Човекът е преживял голям стрес и в резултат е превъртял. Брат му обаче е отказал да го даде в лудница и до ден днешен двамата живеят на село. Имат апартамент и в града, но първо болният не се чувства добре там, после тормози съседите и затова брат му се принуди да даде апартамента под наем и двамата да идат да живеят в старата къща на дядо си на село. Та не бързайте да я съдите жената. Да не мислите, че и е било лесно през всичките тези години. А и не дай Боже, ама никой не е застрахован, че някой ден ние или наш близък няма да изпадне в такова положение!
24
0
 
0
 
! Отговори
Татяна преди 15 години
Живях от рождението си до 10-та си годишнина в този блок на 6-тия етаж. Не съм изпитвала ужас.. нали постоянно е вързан. Само огромно съжаление както към Илиян така и към майка му Роза.
23
0
 
0
 
! Отговори
руми преди 15 години
Живяла съм в съседния блок 20 години. Момчето е на 35, казва се Илиян. Изхпитвала съм детински ужас да влизам в блока му, защото той бягаше. Веднъж нападна 5-годишната дъщеря на жената, която беше заснета в репортажа. Влезе в апартамента им, хвана детето и го тресна с все сила на плочките в банята. Целият град го вижда, че ходи завързан с въже и никой толкова години не направи нищо. Майката е луда почти, колкото него, но не е агресивна.
22
0
 
0
 
! Отговори
Ненчо преди 15 години
Хей,това е баща ми,толкова години го търсих
21
0
 
0
 
! Отговори
Markov преди 15 години
Tova e star material, izluchen ot blagoevgradskata televiziq OKO oshte prez esenta!Stranno zashto go izluchvate v , a oshte po-strannoto e che vchera v novinite po tv OKO go izluchiha otnovo, kato nekva nova sluchka, vse edno ne sa govorili za nego.Izglejda nqkoi pravi mnogo sumnitelen PR
20
0
 
0
 
! Отговори
Онбашията преди 15 години
трябва да се строят евтанариуми, единствената безплатна форма на медицината, която е допустима.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само не разбрах заглавието тук
18
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
При търсене на "психично болен Гоце Делчев" в Гугъл излизат 970 резултата. Не успях да видя, обаче, друга медия да е разказала случая. Това само по себе си означава много. А като се вземе превид, че Cisco инвестира в собствеността на сайта само преди дни и факта, че в коментари стана въпрос за хайтек далавери с намесени американски фирми е нормално сайтът поръчково да лепне авторски материал за лудите. Абе то лудите са много, ама защо акциите падат в САЩ, въпреки обещанието за 1.5 трилиона помощи? Много просто - ценността на дадена компания днес се изчислява най-вече спрямо нейната дългосрочна конкурентноспособност, когато оценката стане по-висока от цените на акциите се стига до дъното. За американския хайтек, обаче изглежда, че дъно няма - то не става само с кражба, трябва и акъл!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а когато майка зареже детето си още след раждането в дом, ще има отново ужасната майка, как може да има такива *** и т.н. няма угодия
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Заглавие намясто!
15
0
 
0
 
! Отговори
Mr преди 15 години
За да бъде настанен в лудница болният трябва да мине през прокоратурата и да бъде освидетелстван независимо, че може да не му е за първи път и да се е лекувал. Такъв е закона и затова са по улиците и безпокоят хората пак опира до закон и от там до управляващи. Няма достатъчно средства да лежат дълго в болница, а един такъв болен се оправя горе долу и става нормален след като взема лекарства най-малко 2 месеца и след това трябва да продължи и в къщи което е трудно. Преди си ги държаха по 6 месеца в болница сега не става няма пари.И затова са по улиците по превозните средства, но те не са виновни. Ужасно е да имаш такъв човек в семейството, но вече се случва все по-често.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е просто една ужасна история, а даже няма и виновни. Представям си какво и е било на майката... Едва ли тя го е държала заради помощите, по-скоро заради това че не иска да си дава детето в лудницата- там как се грижат за тях? Нима в тези заведения е по-добре? Не ги ли къпят с маркучи със студена вода? Не ги ли вържат? А и съседите не са длъжни да търпят, но...Просто много кофти... Човека не е избрал да се роди такъв, не пожелавам на никого подобна участ!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Майката явно е още по голяма олигофренка!!!! Горкото момче!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти явно не можеш да четеш....този е на 35 години а от 24 години тормози блока.....много си зле!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наблюдателя, 35-годишен от 24 години тормози хората.... чети
10
0
 
0
 
! Отговори
Nabludatel преди 15 години
е последно на 24 или на 35 години е психично болният?