Отпускат 9 млн. лв. за увеличаване субсидията за млекопроизводителите

С 12 на сто се увеличава целевата субсидия на земеделските стопани за произведеното и продадено краве, биволско и овче мляко
29 мар 2005 12:03,

С 12 на сто се увеличава целевата субсидия на земеделските стопани за произведеното и продадено краве, биволско и овче мляко, първо качество, за тази година, като за целта е предвиден финансов ресурс от 9 млн. лева. Това реши Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие”.

Финансовата линия за субсидиране на млякото стартира от 1 април т.г. и по нея се предоставят по 5 ст. за литър качествено краве мляко, а с по 7 ст. се подпомага производството на биволско и овче мляко.

С 1 ст. повече ще се подпомагат за литър мляко първо качество земеделските производители от региона на Родопите, Северозападна България и Странджа Сакар.

Предвидено е фермерите, които отглеждат над 200 крави да се подпомагат за фактическия брой животни при определения дневен млеконадой в рамките на годишното ограничение от 130 000 лв. помощ по всички краткосрочни финансови линии.

Земеделските стопани, които имат затворен цикъл на производство, ще бъдат подпомогнати само при условие, че представят складова разписка.

Земеделските стопани, свързани лица с млекопреработвателите или с пунктовете за събиране на мляко, ще могат да получават субсидия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации