Цената на петрола падна до тримесечно дъно

Понижената цена на черното злато е заради информациите, че търсенето на бензин, както в Азия, така и в САЩ, ще регистрира спад
30 юли 2008 09:22, Златко Желев
6
Цената на петрола падна до тримесечно дъно
Снимка: БГНЕС

Петролът регистрира значително отстъпление в цената си през изминалото денонощие заради прогнозите, че търсенето на бензин, както в Азия, така и в САЩ, ще регистрира спад заради рекордните цени на суровината.

Причина за прогнозите стана съкращаването на субсидиите в някои азиатски държави, което доведе до поскъпване на крайните цени, съобщават представители на Singapore Petroleum, цитирани от Bloomberg.

По време на търговската сесия в Ню Йорк цената на петрола се понижи с 2,0 на сто (2,54 долара) до 122,19 долара за барел, което е най-ниската цена на затваряне от 6 май насам.

Вижте още
 


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 12 години
нали се оправдаваха търговците че от цената на петрола се вдигат цените ...ай сега да паднат...ХА сега да видим
4
0
 
0
 
! Отговори
A4o преди 12 години
Не става. Сменете снимката. Това че пада цената на барела, на тоя от снимката като нас дето налива не му се отразява. При нас някаква друга пазарна икономика важи.
3
0
 
0
 
! Отговори
ползвател преди 12 години
Нагоре надолу все ни е отзад бедния винаги беден,богатия по богат. Който има петролни залежи той командва света.Ако го нямаха арабите никой нямаше да ги бръсне за слива.
2
0
 
0
 
! Отговори
Green преди 12 години
Искаме $200 за барел. Това е само отлагане на неизбежното. Колкото по-рано минем на транспорт базиран на електричество толкова по-добре.

Ефтиния петрол само удължава агонията.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
браво само така. Искаме отново цена от $80 за барел.