Петролът пада навсякъде, у нас се вдига

"Лукойл България" отново повиши крайните заводски цени на бензина
16 сеп 2008 13:33,
93
Петролът пада навсякъде, у нас се вдига
Петролът отбеляза най-големия си двудневен спад от 4 години насам. Не и у нас. Снимка: БГНЕС

След като котировките на петрола отбелязаха най-големия си двудневен спад за последните четири години до нива от около 92 долара за барел, тази сутрин "Лукойл България" отново повиши крайните заводски цени на безнина.

От съобщение на компанията става ясно, че бензин A-95H поскъпва с 1,24 на сто до 2151,60 лева за 1000 литра, а А-98Н – с 1,24 на сто до 2260,80 лв. за 1000 литра.

Повишава се и цената на пропан-бутана, който от днес се продава с 1,67% по-скъпо до 2190 лв. за тон.

Останалите горива за момента остават без промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...видяли! Тепърва ще се вдигат цените. Очакванията са драматични, но никой не обича да говори за тях. Ще е тежко главно за икономиките и населението на държави като България - с една дума - бедните.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да,имам си представа какви са цените на горивото в ЕС.В голяма част цената е същата (с много малки разлики).Намира се и по-евтин,както и по-скъп.Но преобладават цени които са аналогични с тези в България.За заплатите е ясно на всички какви са,няма смисъл да коментирам.А и друго,преди известно време се говореше,че внасяме най-евтиния петрол.И ако може някой да ми обясни след като внасяме най-евтиния петрол защо крайната цена пак е като в някои европейски страни които внасят по-скъп петрол?
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами нали трябва да вдигнат цените на ток храни и всичко останало само и само да има излишак в хазната и даси купят нови коли от парламента.Това е нашата икономика убий бългорите бавно и лесно за тези *** няма милост към народа ужас ни очаква и тази зима от надути цени за всичко.........
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно , защо ШЕЛ зареждат бензиностанциите си със скъпо гориво от монополиста Лукоил , вместо да си внасят евтино такова от някой немонополист, от Холандия например. Има и други вериги бензиностанции , необвързани с Лукойл - ОМВ , РОМПЕТРОЛ , и всички те , винаги продават по-скъпо от безиностанциите на Лукойл. Ами да си внасят евтино гориво и да го продават по- евтино . Кой им пречи ?
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
според Уикипедия1 нефтен барел (US) = 42 галона (US) = 34,972 галона (UK) = 35 имперски галона = 158,987 литра ~ 159 литра1т = 1000 литра = 6.289 барела Х 92 USD = 579 долараявно преработката на горивото и транспорта струва х4 над цената му.
27
0
 
0
 
! Отговори
Влади преди 15 години
Държавата така е устроена,че създава условия на такива компании да монополизират пазара.Тр да се сърдим на онези 240 човека,които са в центъра на София.
26
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Без да ставам защитник на компанията Лукойл или на който и да е искам да попитам всички вас, които ги плюете: Знаете ли в момента какви са цените на бензина, дизела и газта в Европа, към която принадлежим и ние?Всички щекажат, че там заплатите са по-високи, което е и самата истина, НО...Голямо НО защото цените за горивата не се определят от стандарта на живот в дадената държава, а са международни.И аз не съм доволен от поредното увеличаване на цените. Ще видим след като седа барела е към $92 каква ще е стойноста на петролните продукти през Октомври, щом не падат веднага. Но ако и тогава цената падне със някакви можави стотинки, то тогава би требвало наисктина да има някаква инситуция, която да се намеси по въпроса. Винаги обаче трябва да сравняваме цената на горивата тука с тези в Европа. Защото там ако са на същата и по-висока стойност, ние не може да искаме при нас да са по-ниски дори и един барел да е за $5.Единствено може да са ниски горивата при нас, както беше преди 89 година, ако сме със сключени близки взаимотношения с Русия. В противен случай ние както и всики други европейски държави сме едни клиенти(потребители) и трябва да се съобразяваме с цените на приизводителя.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Трънчо,точно защото всички казват "все ми е тая" сме на това положение да ни третират като маймуни и да ни обработват с цени и т.н. както си искат.Монопол-да вярно е.Но една държава със силни политици които защитават интересите на сънародниците си никога няма да позволи такъв произвол.Утре ще направят нещо което на теб ти бърка в джоба или нещо по-лошо и тогава аз ще кажа "все ми е едно".Докато сме такива коне с капаци и егоисти които не ни интересува нищо друго около нас ще ни тъпчат отгоре и ще ни мачкат като някакви ***.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тука май всички ни цакат с цените. Намериха търпеливо стадо и вдигат ли вдигат. ***....
23
0
 
0
 
! Отговори
Бил преди 15 години
УМРЕЕТЕЕ!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
когато петролът бе 100 долара за барел преди няколко месеца,бензина струваше 2 лв литъра,сега при 90 за барел-2,32. акциза е един и същ.лекото поскъпване на долара не може да окаже такава съществена разлика
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ще ни погуби! Не знам през какви борси минава техния петрол,но на руските пияндурници не им пука ,че цените му по света падат.И ние само си мислим ,че сме в ЕС! Не,в Русия сме!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 15 години
Ето така се получава скъпи сънародници, защото ние си нямаме държава която да защитата правата на поданиците си, ами се надяваме някой от вън да ни види как мизерстваме за да ни помогне, но и това не става тъй като управляващите на милата ни родина краде и помощите за нас поданиците!
19
0
 
0
 
! Отговори
Трън преди 15 години
Хахахаха приятелю по-добре ходи си лекувай параноята. Не работя нито в Лукойл, нито съм агент провокатор хаха. Просто като човек, който е учил икономика, но който не е сигурен специално в това питам някой, който наистина е в течение.И смятам, че преди всякакви първосигнални реакции стил насочени към Лукойл, комунистите, евреите, *** и извънземните просто човек трябва да помисли малко.Нооо в крайна сметка всеки реагира на интелектуалното ниво, на което е.Та в случая питам, ако някой знае да каже. А на теб ако така ти олеква, псувай по Лукойл, Мерцедесите и извънземните, все ми е тая ;)
18
0
 
0
 
! Отговори
baba ta na lukoil преди 15 години
smenete si kolite sas stari moski4i i zaski i 6te zarejdate po -evtin benz 92 . barem vazrodim prozvodstvoto na tro6ki v bratskiy ussr ha haha
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не забравяй АКЦИЗА !!!
16
0
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 15 години
не е тачно така. това да не ти е някакъв склад и да изписваш по цена на придобиване на суровината. петрола се търгува на стоковата борса, от където се определя цената
15
0
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
В. ЗЛАТЕВ ЗАЕДНО С ПИЯНИТЕ РУСНАЦИ В ЛУКОЙЛ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ НА ГЬРБА НА НАРОДА, НО ТОЙ Е ПРЬВ ПРИЯТЕЛ СЬС СТАНИШЕВ И ПЬРВАНОВ
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре бе номер 12-сти.Аз пак те питам - добре де,когато пада чакаме да дойде по-евтината доставка.А когато се вдига се вдига още на следващия ден по бензиностанцията.Нещо логически не се връзва.Да не работиш в Лукойл?Защо не отговаряш на толкова *** въпрос или е фирмена политика да не се отговаря на неудобни въпроси.Друг е въпроса,че върху горивата се начислява ДДС.По-голяма цена на горивата>по-голямо ДДС>повече мерцедеси в парламента...
13
0
 
0
 
! Отговори
Трън преди 15 години
ХАХАХА тва за А92 не бях обърнал внимание. Е просто статия наизуст, колкото да повдигне малко посещаемостта и да си се попсуваме и взаимно, и всички групом правителството.Нещо като обедна разтуха в обедната почивкаХАХАХА смешници

Спонсорирани публикации