Имаме запаси от газ за 2 месеца

От тази сутрин Булгаргаз е започнал да черпи количества газ от газохранилището, за да компенсира недостига на гориво
9
Имаме запаси от газ за 2 месеца
Снимка: БГНЕС

Запасите от природен газ на Чиренското газохранилище биха стигнали за около два месеца, при положение че доставките на газ от Русия продължават да са с 15% по-ниски, както е през последните 3-4 дни, от предварително заявените, съобщиха за Investor.bg от ръководството на Булгаргаз.

От тази сутрин Булгаргаз е започнал да черпи количества газ от газохранилището, за да компенсира недостига на гориво.

Газът в Чирен е нагнетен главно през лятото, когато потреблението е по-малко, именно за компенсиране на недостига при непредвидени ситуации, поясниха от газовата компания.

Към момента всички клиенти на Булгаргаз получават синьо гориво в пълен размер, съгласно заявките им към газовата компания, подчертаха от там.

Топлофикациите в страната, които през зимата потребяват над половината от газа, също се снабдяват съгласно заявките им въпреки студената зима.

Вижте още


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
- преди 12 години
Значи така - нищо вече не разбирам. Първо е ясно, че последните 3-4 дни доставките не са спрени, а са намалени и то с 15 %.Второ - в хранилището има газ за 2 месеца да компенсира тези липсващи 15 %. Значи 85 % от Русия плюс 15 % от хранилището прави 100 % съгласно предварителните заявки на потребителите.От къде тогава я измислихте тази криза? Или аз не разбирам, или нещо има сбъркано тук.
7
0
 
2
 
! Отговори
преди 12 години
Доколкото разбрах, може да компенсира 15% недостиг в продължение на два месеца. В такъв случай теоретически може да компенсира 100% в продължение на седмица, но на практика от газохранилището не може да се черпи с такъв голям дебит. Абе, ремонтирайте старите нафтови печки...
6
0
 
2
 
! Отговори
wik преди 12 години
Май не четете добре - "Запасите от природен газ на Чиренското газохранилище биха стигнали за около два месеца, при положение че доставките на газ от Русия продължават да са с 15% по-ниски"
5
0
 
2
 
! Отговори
преди 12 години
myglata ne strashna.Studyt e strashen
4
0
 
2
 
! Отговори
Ivo-DE преди 12 години
Незнам какви ми ги дробите и обяснявате, но водата в радиаторите в нашия блок е 40 градуса, всичко е на 5 и в стаите е 16-17 градуса.Явно са намалили мощностите така тайничко.
3
0
 
2
 
! Отговори
дедо поп преди 12 години
Тва е така щото *** НИКОГА НЯМА И НЕ Е ИМАЛА НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА ЗА БЪДЕЩЕТО!!!всички държави я има!!!а специално това хранилище при тия темперетури близо - 10 средно ще отиде още първият месец А СЛЕД ТОВА!?????СЕРГО ГЕЯ кви ще ги приказва или ще НАПРАВИ *** на ГАЗПРОМЦИ
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 12 години
Spored men 2 meseca sa mnogo vreme da se zahranva cqlata strana samo ot edno gazohranili6te.
1
0
 
2
 
! Отговори
cv преди 12 години
От материала не става ясно - 2 месеца защото има само толково газ или защото хранилището не поема повече???Преди извесно време се говореше за краден газ от това хранилище..., но сега се мълчи... Голямя мъгла...