Българските имоти все още най-предпочитани от руските купувачи

На второ място са САЩ с дял от 7,85%, а на трето – Испания със 7,31%
3 апр 2009 13:31,
18
Българските имоти все още най-предпочитани от руските купувачи
Снимка: БГНЕС

България продължава да бъде най-популярната дестинация сред руските купувачи на имоти в чужбина и през март, като 18,8% от всички заявки за търсене в базата на портала Prian.ru през месеца са за имоти у нас.

Наблюдава се известно намаление спрямо януари, когато този дял е бил 19,84%, съобщава Investor.bg.

На второ място са САЩ с дял от 7,85%, а на трето – Испания със 7,31%.

Намалява интересът към имоти във Финландия, както и към Египет, посочват от сайта.

Извън топ 10 значително се увеличава интересът към Латвия, която напредва от 15-то на 11-то място.

Класацията е изготвена на базата на над 800 хил. заявки за търсене в базата на портала, направени от посетителите му през март.

Топ 10 пазари на имоти в чужбина за руските купувачи през март 2009 г.

България – 18,87%
САЩ – 7,85%
Испания – 7,31%
Германия – 7,03%
Финландия – 5,57%
Италия – 5,03%
Франция – 3,85%
Чехия – 3,77%
Черна Гора – 3%
Египет – 2,45%
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БЪЛГАРСКИЯ СТРОИТЕЛЕН ПАЗАР Е ПЪЛНА ПАРОДИЯЦЯЛОТО СТРОИТЕЛСТВО Е *** ДО ШИЯИ ЗА ТАЗИ *** ИСКАТ ОГРОМНИ СУМИАЙДЕ НАВЪНКА ГОНЯТ 1000 ЕВРО НА КВАДРАТ,ЗАЩОТО ТРУДА Е МНОГО СКЪП - 3-4 БОНА ЕВРОТУКА *** С 20 ЛЕВА НАДНИК И ПАК 1000 ЕВРО ИСКАТХАХАХА
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз със 100000 евро ще обикалям цял свят 10 години бе.Как да не ги дам за некъв имот в Сл Бряг,дето след 20 години ще е за събаряне,щото е строен от затворници и най-евтините материали.Сложил най-евтината боя - жълта,най-евтиния теракот,най-евтините железа,най-евтината мазилка (пердашената),най-евтиния (*** или затворнически) труддокарал 120 евро себестойност и хоп 1200 евроабе бегай бе,аз нали със строителство съм се занимавал,не на мене тияза 1200 евро в Гърция се купува лукс
15
0
 
0
 
! Отговори
Стария преди 15 години
Какво е да имаш имот на Циментираното Българско Черноморие, ако не живееш постоянно там и го ползваш само през отпуската си?- плащаш данък имот и такса смет от порядъка напр. на 200 лева и то за цялата година, независимо, че си бил там само 20 дена;- плащаш поддръжка на имота, доколкото знам около 7 евро на м2;- плащаш СОТ;- в резултат на морския климат, като пристигнеш и отвориш входната врата, ще те лъхне трайната миризма на мухъл, по стените е възможна плесен;- като резултат на висококачественото строителство, може да завариш и някои друг теч;- ако си с кола, надали ще има място за паркиране;- като погледнеш през прозореца вместо изгледа към морето, който, те е радвал, взорът ти ще спре в балкона на някой новопостроен хотел;- ако обекта не е добре охраняван, няма да назовавам, кой ще провери дали има нещо за присвояване;- трябва да отзимиш обекта ,а като си тръгваш, да го зазимиш. Напр. ако оставиш телевизора на стенд-бай, нищо чудно да изгърми, при някои от честите спирания на тока;Затова, мислете преди да купите имот на морето!На всички почиващи с или без имоти, желая приятна почивка в бетонната джунгла!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Влезте на сайта от по-горе да видите,че в Испания е по-евтино от България.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Слънчев Бряг нищо не е продавано с месеци,тея глупости кой ги измисли?
12
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Stiga s tezi gluposti che niacoi se e zaletial da kupuva apartamenti v Sofia ili obshto v stranata.Da ne sa ludi da plashtat 80m2 a v sashnost izpolvaemata plosht e 65-67m2.Da ne govoreme i za tzenite koito sa bezobrazno visoki za nedovarsheno stroitelstvo.Kogo mamite?
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гладен брокер руснак сънува.
10
0
 
0
 
! Отговори
do N8 преди 15 години
Hubavo i ti da si ide6 v turcia,kato ne ti haresvat mujici tuka
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
De gi Rusnacite?Az 1 ne sam vidial na ulicata...Pak se ma4at da si prodadat betonnite kolibi
8
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Йоцо да гледа.. преди 15 години
Нищо чудно ,че купуват!За тия *** мужици, България е като Западна европа, пък и българите са сервилни и готови да слугуват!За някой и друг долар, са готови но всичко!България е 5-6мил.съсстарците и децата.И комшиите като си приберат етносите,получава се държава със затихващи функции и финал!
7
0
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 15 години
Костов е намесен в тази работа. От неговите сметки в Швейцария парите се препират от руски граждани закупувайки имоти в България!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бързо всеки да купува ИМОТИ, че като пристигнат и китайците да инвестират България ще се превърне в най-скъпата държава!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да не ни спретнат една "Южна Осетия" след няколко години, че тогава ще се чудим какво да правим...
4
0
 
0
 
! Отговори
Брокер преди 15 години
Ами не знам дали ти се вижда лъжа, но докато тука в БГ мнозина се вайкаха и чакаха да се спукал "имотния балон" руснаците преспокойно продължиха да си купуват наши имоти, както правят и до момента. *** край Слънчев бряг да видиш - там се строи, та пушек се вдига, както беше и преди 1 и преди 2 години. Голяма криза има, да - тя се изразява в туй, че българските купувачи доста понамаляха. Виж, руските - те си купуват и до днес. Което е нормално, кат се има предвид, че след голямото "срутване" на цените на имотите в Русия, сега може да си купиш свястно жилище в Москва или Петербург само за 4000-5000 долара/кв.м. Представи си ако можеш какви са били цените преди срутването им. Да ти подскажа - до 7000-8000 долара/кв.м. :) Сега сравни с българските, които са 500-700 евро/кв.м. за апартамент с морска панорама. Остава най-лесното - да се запиташ дали наистина е вярно, че руснаците продължават да купуват на провала?
3
0
 
0
 
! Отговори
MNOGO LOSHO преди 15 години
Naistina mnogo rusnaci kupuvat po chernomorieto..jiveq v varna v nova kooperaciq i polovinata apartamenti sa zakupeni ot rusnaci
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Незнам ама в Слънчев Бряг 20% от хотелите вече са купени от Руснаци. До 3-4 години съм сигурен ,че 50% от хотелите ще ги държат Руснаци. А Руските хотели в Сл. бряг се пълнят само от Руски туристи. След десетина години може и Българи изобщо да не бъдат допускани да почиват там.
1
0
 
0
 
! Отговори
Mucho преди 15 години
Стига "пиар" господа брокери. На лъжата краката са къси.