Грижата за околната среда е сред основните приоритети на ЧЕЗ

Монтирани са 106 нови метални платформи за обезопасяване на щъркелови гнезда върху елстълбове
Обновена: 12 мар 2014 10:51 | 12 мар 2014 10:45,
5
Грижата за околната среда е сред основните приоритети на ЧЕЗ
снимка: Bulgaria On Air

„Грижата за околната среда и биологичното разнообразие е сред основните приоритети на ЧЕЗ. Специални усилия полагаме за опазването на големите птици, които са най-уязвими при контакт с електроразпределителната мрежа“, каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air Крум Гледжарски, ръководител отдел „Управление на качеството“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Той уточни, че компанията е монтирала 106 нови метални платформи за обезопасяване на щъркелови гнезда върху електрически стълбове в Западна България през 2013 г. и е изолирала 21 стълба в района на село Долно Озирово, община Вършец.

Мерките са част от политиката на компанията за отговорно отношение към опазването на биологичното разнообразие, избягване на евентуални пожари по електроразпределителната мрежа вследствие на запалвания на щъркелови гнезда, както и за опазване на биологичното разнообразие и живота на белия щъркел и белоглавия лешояд.

„Благодарение на активните ни действия в тази насока, няма нови случаи на смърт от електрически ток на белоглави лешояди, а инцидентите с бели щъркели намаляха драстично", каза още Крум Гледжарски.

По думите му досега са обезопасени 189 гнезда. Други 800 гнезда се намират под постоянно наблюдение и при необходимост се предприемат необходимите мерки за обезопасяването им. Освен това са монтирани 63 броя изолационни покрития за птици по трасе в близост до адаптационна клетка на белоглав лешояд във Врачанския Балкан. „Подобни мерки спестяват доста средства и прекъсванията на тока са доста по-малко“, допълни Гледжарски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Пак лъжи! преди 10 години
Гадни долни лицемери! Омръзна ни от тяхната показност!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отдел" Управление на качеството"--Смях в залата. Във фирма в която администрацията е 10 пъти по многочислена от тия дето ремонтират, нещата не отиват на добре.
3
1
 
0
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Харесвам ЧЕЗ, жалко,че и те са от ГЕРБ
2
0
 
2
 
! Отговори
Баба от Таратанци преди 10 години
Вица на деня -" Грижата за околната среда е сред основните приоритети на ЧЕЗ ".те тва кърти мивки.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българина подценява важността на чистата природна среда.

Спонсорирани публикации