БНБ поиска оценка от МВФ на финансовата ни система

Това ще помогне за доверието в банковата система, смята Искров
8 авг 2014 20:57,
35
БНБ поиска оценка от МВФ на финансовата ни система
Снимка: архив Булфото

Управителят на БНБ Иван Искров е поискал от Международния валутен фонд да прати у нас мисия по Програмата за оценка на финансовата система, съобщиха от пресцентъра на централната банка.

В писмо до Фонда Иван Искров посочва, че банковата система в страната остава здрава, а нормалното й функциониране е възстановено след проблемите около банковата група КТБ.

Още по темата
Банката беше поставена под особен надзор, а централната банка е предприела всички необходими мерки за разрешаване на ситуацията, допълва още управителят на БНБ в писмото си до МВФ.

Според него обаче въпреки нормалното функциониране на системата, една своевременна мисия на МВФ по Програмата за оценка на финансовата система ще спомогне за възстановяването на доверието в банковата система и запазването на финансовата стабилност.

Писмото на Искров е адресирано до ръководителя на отдела за парични и капиталови пазари на фонда Хосе Виналс. В него гуверньора на централната банка е припомнил, че последният преглед на България по програма за оценка на финансовата система у нас беше през 2008 година.

Искането на БНБ е провеждането на мисията за оценка на финансовата система да бъде част от редовните консултации, предвидени за тази година, а ако има възможност – и преди тях.

Още икономически номини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И МВФ, и ЕК или някой друг да препоръча българския данъкоплатец да обещетява милионери, това никога няма да стане. Времената когато МВФ имаха мисия тук и идваха все едно във васална територия отдавна са в историята. Тогава те казваха нещо, и политиците се оправдаваха с тях за всяка непопулярна мярка и трябваше да го търпим. Само че сега това не би проработило. България няма нужда от МВФ или който и да е друг консултат (господар).
24
0
 
3
 
! Отговори
Срам преди 9 години
Срамота ,Искров, срамота..Не се надявай да се скриеш зад МВФ..
23
0
 
1
 
! Отговори
Bankov преди 9 години
Tozi Iskrov ,koi go nabedi za banker.Nikoi ne idva i ne otiva tuk i tam ot MVF bezplatno.Koi shte plashta raznoskite.Zashto slagat nekompetentni hora na takiva otgovorni mesta.Javno na niakoi tova mu e izgodno.Nikoga ne se e izkazval kato banker,a da ne govorim kato expert.Marionrtka v nechij race
22
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Купува си индулгенции човекът,какво толкова.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този некадърник всячески се опитва да вкара друг в играта и да го накисне. Отговорността е изцяло негова и на БНБ, но какво прави той? В началото казваше "на ход са политиците" (какво пък, те по презумция са крадци, за пореден път ще вземат парите на хората, БНБ са спасени...), само че те не се оказаха толкова прости и му казаха да се оправя сам както е по закон. Сега се мъчи да вкара МВФ, и хората като кажат препоръки да каже "те казаха така, трябва да го направим така". Пълен *** !
20
0
 
5
 
! Отговори
ААА преди 9 години
Г-Н ИСКРОФФФФФ ОПРАВИ СИ КАШАТА И ДАВАИ ПАРИТЕ НЯМАМЕ ВРЕМВ ПОВЕЧЕ ДА ЧАКАМЕ ТОВА СА ДВА МЕСЕЦА В КОИТО ДЪРЖИТЕ ХОРАТА В ПЪЛНО НЕВЕДЕНИЕ-СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ СРАМ СРАМ СРАААААМ
19
1
 
1
 
! Отговори
абв преди 9 години
Докато българите са комплексари и чакат друг да ги оправи,винаги ще бъдат оправяни и в пряк и преносен смисъл.МВФ не е правораздавателна институция ,а дава пари с лихви и то какви!
18
3
 
2
 
! Отговори
да преди 9 години
Браво нека дойдат МВФ и да извадят кражбите на комунистическо-турското правителство. Така няма да има червени опорни точки.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Валутния борд е на ръба и вероятно готвят оправдание за излизане от борда и да се измъкнат с МВФ.
16
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
На какво се крепи Законът за валутния борд?Не търсете,такъв закон просто няма.Всичко е за-писано в промени в закона за БНБ,която може да продава заложени активи без съдебен контрол,няма право да финансира други български банки,а златният резерв е "иинвестиран в чужди дцк срещу 1% лихва,а мвф ни натиска за заем без никаква лихва-ха ха ха
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве Искров,пълен *** си скоро в затвора ще лежиш.Цецо Василев вече движи нещата и скоро си пътник,с изрядна банка не може така да се бъзикаш.
14
0
 
7
 
! Отговори
A преди 9 години
Доверието ще се възстанови като спре БНБ да лъже и свърши нещо полезно, а не само да протака и да затъва и да завлича хиляди хора и фирми с безотоговорността си. Доверието ще се върне с деистивия, а не със скатаване и фалшиви доклади.
13
0
 
5
 
! Отговори
Milioni преди 9 години
Нали ти казаха от Европа да връщаш парите на хората. Ама не го чувате това!!! Сега МВФ кво ще ви каже колко сме идеални ами като всичко е наред защо е затворена банката и не знаето кво да правите. Само протакате и лъжете. Искате МВФ да ви прикрие лъжите и некъдърността. Май забравии как лъга, че банката била мн добре, а сега изведнъж не знаем кво да правим.Айде хващай пътя че сигурно много те сърби точката вече.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя *** Искров трябва да влиза резко в каторгата за тези си изказвания толкова смотан комунист не съм виждал заради него и негодността му прекалено много хорса изгоряха
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искров го наритаха отвсякъде и взе да изпада в паника ...
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МВФ прави преглед на България всяка година но миналата година не е открито нищо.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако не ми върнеш парите мисли му.ще те намеря.това са парите на децата ми ще те павя булка
8
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Искров, ти излезе гуем некадърник бре! С какво насреща заемаш още този пост бре продажен мишок?Или чакаш инструкции от Прасето?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 godini pacienta BG na sistemi.
6
1
 
17
 
! Отговори
едни пари преди 9 години
Искров, колко ще струва това удоволствие с МВФ?Какви пари вземаше месечно и за каква работа? Или имаше само облаги без отговорности?

Спонсорирани публикации