Обявяват днес кой е инвеститорът на 2014 г.

Победителите в 9-те категории ще бъдат съобщени от президента Росен Плевнелиев
4 фев 2015 09:40, Екип на Dnes.bg
5
Обявяват днес кой е инвеститорът на 2014 г.
Снимка: Архив, Булфото

Инвеститорът на 2014 г. ще бъде обявен днес от президента на Република България Росен Плевнелиев на тържествена церемония по връчване на наградите „Инвеститор на годината“ в зала Роял на София хотел Балкан.

Наградите на Българската агенция за инвестиции (БАИ) се раздават за девети пореден път. Тази година в конкурса участваха повече от 80 инвестиционни проекта. Ще бъдат раздадени награди в 9 категории и три почетни грамоти за специален принос.

Освен президента награди ще връчат вицепремиерите Меглена Кунева и Томислав Дончев, министрите Божидар Лукарски и Николина Ангелкова, председателят на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова, изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев и други.

Сред гостите, потвърдили присъствие на събитието, са посланиците на Турция, Япония, Италия, Казахстан, Испания, търговските аташета на Руската федерация, Полша и други, представители на международните финансови институции у нас, много председатели на смесени търговско-индустриални камари, председатели на работодателски организации. Очаква се церемонията да събере над 250 представители на политическия и бизнес елит на страната.

Мисията на БАИ е да насърчава инвестициите в България, да съдейства на българските и чуждестранни инвеститори във всички етапи при реализация на инвестиционните им проекти. Освен да прави проактивен маркетинг за привличане на нови инвеститори Агенцията има за цел да подпомага вече стартирали проекти, за да се гарантира успешното им развитие.

Наградите са статуетки Златен бик, изработени от скулптора Сейфетин Шекеров и кристални плакети на БАИ.

Категориите са:

1. Инвеститор на 2014 г.;

2. Инвестиция на зелено на годината;

3. Инвестиция в разширяване на бизнес;

4. Инвестиция в сливане/придобиване;

5. Инвестиция в човешки капитал.

6. Инвестиция в иновативен бизнес;

7. Инвестиция в завладяване на нов пазар;

8. Успешен старт-ъп;

9. Инвестиции в опазване на околната среда;

Изборът е направен по комплекс от критерии, сред които: са обем на инвестицията, брой разкрити нови работни места, мерки за опазване на околната среда; обучение за служителите и други.

Носители на престижния приз на Българската агенция за инвестиции през годините са „АББ България“, „Луфтханза Техник София“, „Хюлет Пакард България”, „Тракия Глас България”, „Агрополихим”, „Солвей Соди”, „Биовет”, „Либхер-Хаусгерете Марица“ и други.

Четете още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Абе не е важен инвеститора ,а консултанта.
2
0
 
6
 
! Отговори
кк преди 9 години
Не е тайна: ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ - за цялостен принос в инвестиране на средствата на КТБ, с главни съдействащи лица: Делян Пеевски; Бойко Борисов; Сергей Станишев; Лютви Местан; Пламен Орешарски и още няколко знайни и незнайни юначаги...
1
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
някой от тези инвеститори да не го намерим някой ден пред дома му

Спонсорирани публикации