Банките в Гърция зоват за спешен консенсус с кредиторите

Алфа банк: Изкореняването на несигурността – необходимост за икономиката
4 май 2015 12:36,
2
Банките в Гърция зоват за спешен консенсус с кредиторите
Снимка: bgonair.bg

Ръководителите на четирите най-големи банки в Гърция поискаха спешен консенсус между правителството и кредиторите. Пред гръцкото издание "Катемерини" директорите на Националната банка, Алфа банк, Пиреус банк и Юробанк изтъкнаха, че за Атина ще бъде фатално, ако не успее да се възползва от позитивната икономическа среда, създадена от смекчаването на паричната политика на ЕЦБ от една страна, и спада в цените на петрола.

Изпълнителният директор на Алфа банк – Димитриос Мантзунис, изтъква, че изкореняването на несигурността час по-скоро е важно не само за сектора на кредитирането, но и за гръцката икономика като цяло.

От своя страна Антимос Тамопулос от Пиреус банк посочи, че липсата на сделка с кредиторите води само до липса на финансиране и задушаване на инвестициите. Той и колегите му настояват, че времето е решаващият параметър в преговорите между Атина и Брюксел.

Банкерите в Южната ни съседка призовават за бързо и ефективно споразумение, което да бъде прието от всички партии в гръцкия парламент, както това е станало с държави като Португалия, Ирландия и Кипър, изпаднали в подобно положение.

Вижте още по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко информазцияОт 2010г. Гърция е взела 226,7млрд.евро заеми и е платила 270,1 млрд.евро!?От тях-от МВФ-32млрд.евро и от GLF r EFSG-194,7млрд.евро-общо 226,7млрд.евроОт всичките милиарди само 33,3млрд.евро са налети в Гърция,а Гърция е платила - за лихви-48,7млрд.евро и за лихви заедно с главницата-191,8млрд.евро...И в момента дължи около 324 млрд.евро...Така се спасява икономиката на Гърция...На печелившите, честито!
1
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грците пак ще разкажат играта на брюкселките зелки, велика нация.

Спонсорирани публикации