Туристите от Беларус у нас – и на спа, и на море

Близо 140 000 туристи от тази страна се очаква да ни посетят
15
Туристите от Беларус у нас – и на спа, и на море
Посланик Владимир Воронкович се срещна с кмета на Добрич Детелина Николова. Снимка: БТА

Близо 140 000 туристи от Беларус се очаква да посетят България през тази година, като техният брой е сравнително колкото и през миналата година, обяви почетният консул на Беларус в Бургас Атанас Попов.

По думите на посланикът на Беларус в София Владимир Воронкович българските спа курорти са едни от предпочитаните туристически дестинации за неговите сънародници.

"Почивката в спа комплексите в България носи не по-малко полза отколкото на Черноморието", заяви дипломатът пред журналисти в Добрич, където е на опознавателна визита.

По думите на Воронкович престоят на беларуските туристи у нас е между 7 и 14 дни, в зависимост от финансовите възможности на летовниците.

Посланикът посочи, че в последните три години се отбелязва устойчивост в туристопотока от Беларус в България. Според дипломата беларуските туристи имат много възможности за избор къде да почиват, но често летуват в България заради това, което ни свързва - религията, културата, кухнята и отношенията между хората.

За да се подпомогне пътуването на беларуските туристи, от 15-ти юни до средата на месец септември ще бъде пуснат веднъж седмично чартърен влак Варна-Минск.

Владимир Воронкович посочи, че товарооборотът между България и Беларус е нараснал през 2014-а с 33 %, като нашата страна изнася най-вече фармацевтични продукти, плодове, електродвигатели и други. На 24 и 25 септември в Минск ще се проведе бизнес среща, на която са поканени наши представители на бизнес средите, заяви още дипломатът
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
М преди 8 години
НЯМАПО ХУБАВИ ТУРИСТИ ОТ ЕВРЕИТЕ КОЛКО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ
9
1
 
0
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Tezi "turisti" sluguvat na diktatora i texni pari sa loshi.Molia,Prezidetn da se iskaze pak,tozi pyt za Belarus.Da sprat i tezi turisti.
8
1
 
2
 
! Отговори
кво каза? преди 8 години
Къде нямало никой? Щото вчера реших да отида до Поморие на плаж и съм карал с не повече от 60 в двете посоки, и това в понеделник и то преди сезона даже да е започнал. Е, чак тапи нямаше ама сезона според мен ще си е добър.
7
5
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Дойдоха нЕкои, но са много бедни и стиснати!
6
7
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
ще дойдат с по 125 евро за 2 седмици и ще кесят на по една минерална вода от чешмата по цял ден
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
парво чакаха туристи от русия поле беше украина след това германия франция сега беларус. ако всички тези туристи обешани от нащо министерство доидат на почивка няма да ни стигнат хотелите
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 4 това че 600 хиляди души са си позволили да отидат на почивка не значи че останалите сварзват двата края
3
10
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
От тия 600 хиляди души, 550 хиляди отиват за един уикенд до Гърция и Турция за по 100-200 лева на калпак! Това ако е почивка...Вървете за седмица-две на Ибиза, това вече признавам за почивка!
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
над 600 000 българи почиват в чужбина според статистикатапо празници на граничните пунктове се образуват километрични опашкибългарски баби пенсионерки дават по 20 хилки на телефонни измамницитези факти са доказателство, че българите изобщо не са бедни, но обичат да мрънкат
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали бяха много изостанали в Беларус?!140 хиляди българи кога ще почиват в чужбина?

Спонсорирани публикации