КТБ е жертва на собственото си развитие!

Доц. Вазов: Нужен е сериозен анализ на решенията на БНБ!
22 юни 2015 12:16, Анисия Иванова
15
КТБ е жертва на собственото си развитие!
Доц. Григорий Вазов. Снимка: Bulgaria On Air

КТБ е жертва на собственото си развитие и независимо от атаката срещу банката, тя сама щеше да стигне до своя край в период от три до шест месеца, коментира пред Bulgaria On Air един от четиримата кандидати за управител на БНБ Григорий Вазов.

Атаката срещу КТБ беше атака срещу цялата банкова система и срещу валутния борд, смята той. Експертът е категоричен, че е имало скрит умисъл, защото свалянето на валутния борд би ни тласнало в една инфлационна вихрушка.

Кандидатът за управител на БНБ заяви, че ако поеме управлението на банката ще направи сериозен анализ на решенията, взимани три години назад, на решенията на УС, на всички протоколи, изказвания. Целта е да се видят грешките и да не се допускат повторно.

Колкото повече кандидати за управител на Централната банка, толкова повече концепции за развитието на БНБ ще се развият, каза в ефира на телевизията членът на парламентарната Комисия по бюджет и финанси и депутат от ПГ на РБ Корман Исмаилов. Според него пъзелът е много голям и много сложен.

"Различните хора, наблюдатели, анализатори, експерти, ще видят по различен начин, различна част от него. Но, с времето нещата ще се изясняват. Важно е с каква поука и с каква по-добра практика ще създадем като контрол, прозрачност, ефективност на надзора и въобще по-добро функциониране на банковия сектор у нас", смята той.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
peter nikolov преди 8 години
лъжа! ктб е създадена да обслужва мафията/южен поток + купуване избори /събитията в украйна и натиска на американските сенатори за отказ от ЮПоток , събори банката,тв 7 ,бареков ,разпада на групата на бареков, защото комисионните за потока са вземани предварително,както беше и АЕЦ Белене! лошото е че тези проекти бяха много добри за нашата икономика, но бяха инструмент на руската и българската мафия за ограбване на народа! но и американците правят същото! затова българите трябва да се обединят
3
1
 
1
 
! Отговори
Стамен преди 8 години
много правилно казано. няма какво да се заблуждаваме, това е самата истина.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"... "Различните хора, наблюдатели, анализатори, експерти, ще видят по различен начин, различна част от него. Но, с времето нещата ще се изясняват. Важно е с каква поука и с каква по-добра практика ще създадем като контрол, прозрачност, ефективност на надзора и въобще по-добро функциониране на банковия сектор у нас", смята той..."А за вълшебната фраза "отговорност за взетите решения на заемания пост", с изписана конкретика на ясен и разбираем български език - ни вопъл, ни стон!
1
2
 
4
 
! Отговори
darkman преди 8 години
Склонен съм да се съглася с тезата на доцента, КТБ беше обречена така или иначе. Дано Вазов има шанс за поста на управител в БНБ, кандидатурата му е една от малкото достойни.

Спонсорирани публикации