"Практикер" започва изграждането на хипермаркет в Шумен

Магазинът ще следва новата модерна концепция на веригата
Обновена: 22 мар 2017 16:59 | 22 мар 2017 16:58, Екип на Dnes.bg
3
"Практикер" започва изграждането на хипермаркет в Шумен
Снимка: Атанас Атанасов, управител на Бараж Груп ЕООД, Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на "Видеолукс холдинг" и Любомир Христов, кмет на община Шумен

Днес, 22 март, започна изграждането на хипермаркет за дома и градината "Практикер" в Шумен. На достъпни цени, той ще предложи на жителите на града и околността богат асортимент от над 40 хил. продукта на водещи световни и български производители в различни категории: строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина, къмпинг, авто- и велоаксесоари. Първа копка направиха кметът на общината г-н Любомир Христов и председателят на съвета на директорите на "Видеолукс холдинг" г-н Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.
   
"Практикер" - Шумен ще бъде разположен на бул. "Симеон Велики" на удобно и комуникативно място, като част от голяма търговска зона. Новият хипермаркет ще даде възможност на потребителите лесно да открият и изберат това, което им е необходимо, за да сътворят или подобрят своите мечтани дом и градина. Стремежът на компанията е те да пазаруват в комфортна обстановка и да получават внимателна и професионална консултация.

Сградата на "Практикер" – Шумен ще заема площ над 7200 кв. м. Търговската зала ще се простира на повече от 5000 кв. м., а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг с над 150 паркоместа. Главен изпълнител на проекта е фирма "Бараж Груп" ЕООД. Очаква се новият хипермаркет да посрещне първите си клиенти в началото на есента.
   

ЗА КОМПАНИЯТА

"Практикер" е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. За 10 години "Практикер" изгражда 9 хипермаркета – два в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и Велико Търново. "Практикер" – Шумен ще бъде изграден според новия модерен облик и концепция на магазините, след като през 2014 година българската компания "Видеолукс Холдинг", собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT "Технополис", придоби целия бизнес на немската верига "Практикер" в България. Плановете на компанията предвиждат обновяване на всички съществуващи хипермаркети "Практикер" в страната, както и разширяването на веригата с нови обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: шуменПрактикер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Това не са филиали. Компанията е българска собственост от 2014 както пише и в статията.
1
1
 
5
 
! Отговори
Kamenna kariera преди 7 години
Nai-skapite filiali na praktikerite sa v bg. Mnogo smeshno ....

Спонсорирани публикации