Земеделието пред нов програмен период

Има риск от провал на подаване на заявленията за подпомагане на зърнопроизводителите тази година
23 мар 2017 12:55, Екип на Bloomberg
1
Земеделието пред нов програмен период
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нормативни неуредици задържат средства, които следва да бъдат изплатени на до 5 хил. земеделски стопани. Напрежението сред земеделските производители създава реален риск от провал на кампания по очертаване на площите и подаване на заявленията за подпомагане тази година. Това сигнализира изпълнителният директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Ася Гочева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

15-20 дни от кампанията на българските земеделски производители е загубена, което се дължи на неработещата бюрокрация, коментира от своя страна Бойко Синапов от Националната асоциация на животновъдите. Недоволството на животновъдите е продиктувано от спирането на кандидатстването за европейско финансиране по мерките за агроекология и биоземеделие, което според експертът не е оправдано. 

Какви са очакванията за реколтата през 2017? 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добър ден гледаите какви неправди има отивам на цариградско шосе да си пия кафето и ис бича програмата и по едно време гледам бензина свърши доде отидох да заредя гледам колегата икономис икономиса повървя пеша събра стотинки за кафе от автомата и отиде да си пие кафето на автомата а пък пълен с пари е викам аз ходя с колата на кафе тои се икономиса пеша е затова няма управия