Най-търсени в Пловдив - жилища в затворен комплекс, с две спални

Расте интересът към къщите около града, стана ясно на бизнес закуската на Imoti.net
20 май 2019 16:15, Александър Попов
9
Най-търсени в Пловдив - жилища в затворен комплекс, с две спални
Снежана Стойчева, г;лавен редактор на имотния портал Imoti.net. Снимка: Imoti.net

Жилища в затворен комплекс, с две спални, се оказват най-търсените в Пловдив, отчетоха брокери по време на бизнес закуската на Imoti.net, която се проведе на 20 май в града. Все повече млади семейства предпочитат да закупят собствен дом в затворен комплекс, с което да си гарантират повече спокойствие и сигурност, коментираха специалистите по недвижими имоти.

Поради същата причината нараства и броят на желаещите да притежават дом извън големия град, като най-предпочитани са имотите на не повече от 35 км от Пловдив.

Пазарът на имоти във втория по големина град в България е стабилен, като търсенето на жилища изпреварва предлагането, категорични са експертите.

През първото тримесечие на годината броят на сделки с имоти е нараснал с 8%, като през същия период на миналата година ръстът е бил 15%. Брокерите отчетоха и забавяне на периода на реализиране на сделките с жилищни имоти. През миналата година пловдивчани са се сдобивали с нов дом средно за 3 месеца, докато тази година срокът е нараснал до 6 месеца.

Все повече хора предпочитат да закупят жилище, докато обектът е в строеж, заради гъвкавите форми на заплащане. Николай Лазаров, началник отдел "Продажби" в управление "Индивидуално банкиране и алтернативни канали" в Пощенска банка, коментира, че над 40% от отпуснатите жилищни кредити са чрез агенции за недвижими имоти и строителни фирми.

Над 100 посетители и представители на брашна присъстваха на бизнес закуската в Пловдив. Агенциите в града изразиха предпочитанието си да рекламират във водещия сайт Imoti.net, като основната причина за това е съвременният дизайн на платформата, детайлното представяне на имотите чрез 360-градосово разглеждане на обекта и липсата на фалшиви обяви. Представителите на бранша се запознаха с нов софтуер на Теленор, с помощта на който агенциите да управляват по-лесно обявите за имоти.

Бизнес закуската в Пловдив е част от проекта „Годишни награди на Imoti.net”, който насърчава добрите практики в сектора и, който се осъществява с генералното партньорство на Пощенска Банка и подкрепата на Теленор, Бокони, Realtor Assitant Pro.

Мисията на Imoti.net, който е част от Investor Media Group – втората по посещаемост онлайн медийна група в България по данни на Gemius, е да помага на потребителите да разграничават качествените и некачествените обяви за имоти и да подкрепя коректните участници в имотния бизнес. В полза на потребителите Imoti.net стартира и поредицата „Доверен брокер“ със съвети за разграничаване на коректните и некоректни посредници при сделките с имоти.
 


9
Още по темата: Пловдивимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Шпец преди 10 месеца
Затворения комплекс е нож с две остриета - хубавото е , че е затворен, лошото : големи разходи за градинар, охрана, чистачки, домоуправител професионален и др. А за сигурност не може да се говори, защото ако са решили бандюгите да тарашат, нема спирка. Иначе е модерно да живееш в затворен комплекс като пандизчия.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Сандо

Прав си, но подобни изпълнения ги има навсякъде, където имаш хора, котио са много по-богати от масата.
6
1
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 10 месеца
затворените комплекси са резултат на тотален социален колабс както и недоверие в съдебната и изпълнителна власт!
5
0
 
5
 
! Отговори
Jailhouse преди 10 месеца
За бг политици се предлагат уютни жилища в затворен комплекс само с една спалня, но затова пък с двуетажно легло, метална решетъчна дограма и въоръжена охрана.
4
1
 
6
 
! Отговори
Мен преди 10 месеца
Затворените комплекси са на мода напоследък и това е някакъв начин да се изолираш от всеобщата заобикаляща ни клоака на презастрояване, разбити пътища и тротоари и всеобща простотия. И това ще е до време, защото тези комплекси са нещо като паралелна вселена, но там 100% сметките се плащат от собствениците. В момента в който излязат навън са в същата мизерия като останалите. В нормалните държави има няколко супер луксозни такива комплекса, а града около тях е ок. Тука почва да става масово...
3
0
 
11
 
! Отговори
Shark преди 10 месеца
Глупости. Жилищата в затворен комплекс са нож с две остриета. Има много солени такси за поддръжка на общите части, зелените площи и т.н. И те са всеки месец, няма отърване.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хората търсят нормално жилище, а такива не се предлагат на пазара. Двете спални са само едно от нещата, при това две спални означава семейство с едно дете.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не вярвам на брокери,банкери,политици,адвокати,съдии,прокурори,милиционери и доктори.Изобщо на всички които изграждат системата.На тях им се плащат големи държавни заплати,за да водят стадото в ,,правилната'' посока.За да не греши човек трябва да вярва само на двама.На Бог,и на самият себе си. Иначе ...грешки,неволи и разочарования на всяка крачка.