KT&G и Филип Морис Интернешънъл започват продажбата на устройства с нагряване в Русия

Двете компании ще си сътрудничат за пускането на корейските устройства за нагряване „lil SOLID“ извън Корея
Обновена: 21 авг 2020 15:00 | 21 авг 2020 14:50, Александър Попов
KT&G и Филип Морис Интернешънъл започват продажбата на устройства с нагряване в Русия

Корейската тютюнева компания KT&G заедно с тютюневия гигант Филип Морис Интернешънъл пуснаха в Русия корейското електронно устройство с нагряване„lil SOLID“ заедно с използваните към него тютюневи стикове „Fiit“.  Двете компании стартират продажби на световния пазар извън Корея на 17-ти август, като ще си сътрудничат в търговската реализация на бездимния продукт.

Пускането на пазара на бездимния продукт „lil“ е част от сключеното в началото на годината споразумение за глобално сътрудничество между корейската държавна компания KT&G и международния тютюнев лидер Филип Морис Интернешънъл. Съгласно договора производителят KT&G ще предоставя бездимния си продукт на ФМИ през първите три години, а Филип Морис Интернешънъл ще ги комерсиализира чрез своите ресурси и инфраструктура на световните пазари извън Корея.

Русия е първият пазар, в която се пуска устройството„lil SOLID“ извън Корея. Вероятната причина за избора от компаниите е, че руският пазар е огромен и има силен потребителски интерес към електронните цигари.  Компаниите споделиха, че разглеждат възможността за пускане на продуктите на KT&G и на други пазари.

Корейското устройство „lil SOLID“ представлява устройство за нагряване на тютюн посредством щифт, която осигурява четири поредни употреби без презареждане. Устройството „lil SOLID“ ще бъде представено от ФМИ в Русия и ще допълни портфолиото от предлаганите в момента от компанията в страната бездимни алтернативи, сред които е и IQOS - системата за нагряване на тютюн.

В Русия електронното устройство „lil“ ще се предлага под марката „lil Solid“ в три основни цвята – тъмно синьо, бяло и синьо, а предназначените за употреба с устройството стикове са три вида - „Fiit Regular“, „Fiit VIOLA“ и „Fiit CRISP“. Върху опаковката на устройството ще се изписва обозначението „IQOS представя lil“ като част от предлаганата на пазара продуктова гама на Филип Морис Интернешънъл.

Преди пускането му на пазара и след сключването на споразумението с KT&G Филип Морис Интернешънъл извърши обстойна проверка на устройството „lil Solid“ и компонентите, които се използват с него.

Главният изпълнителен директор на ФМИ Андре Каланцопулос коментира новината: „Визията на ФМИ е да даде възможност на пълнолетните пушачи, които не могат да спрат цигарите, да се откажат от пушенето възможно най-бързо в полза на своето здраве и общественото здраве, като се насочат към по-добри алтернативи. Пускането на продуктите на KT&G на пазара извън Корея ще засили богатата породуктова гама от бездимни продукти, предлагани от ФМИ, като предложи по-голямо разнообразие от алтернативи на пълнолетните пушачи.“ 
 
От първоначалното си излизане на пазара през 2017 г. устройството с нагряване „lil“ на KT&G се приема добре от потребителите, защото е удобен преносим бездимен продукт. Следващите версии на устройството като lil Plus, lil Mini и lil Hybrid също се радват на голяма популярност в Корея. За периода от 2019 г. до първата половина на тази година продуктът е не първо място по продажби в категорията на бездимните продукти в страната, а от края на юли 2019 г. кумулативните продажби в Южна Корея са над 2.4 милиона.
 

Имиджова публикация

Още от