Контролът върху нередовните превози рефлектирал върху редовните

Сивият сектор отново оставал незасегнат
Обновена: 18 юни 2021 21:53 | 18 юни 2021 21:45, Камелия Цветанова
3

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров стартира извънредна акция на ИА "Автомобилна администрация" за контрол на превозите на пътници и товари. Защо транспортният министър започва лично проверка на пътническите превози?

"На среща с транспортния министър бяхме уверени, че проверката ще е основно за нерегламентирания превоз на пътници, преминаването през граничните пунктове и трансфера на летища и днес бяхме много неприятно изненадани", заяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя изтъкна, че винаги, когато бъде поискан контрол върху нерегламентирания превоз, този контрол рефлектира като бумеранг върху редовните превозвачи - тези, които извършват регламентирания превоз.

"Това предизвика изключително бурна реакция от страна на колегите. Понеделник още ще входираме писмо до министъра, в което ще изразим нашата позиция относно това, че политиката на Министерството на транспорта е крайно време да бъде променена и когато наистина се осъществява контрол, той да е върху сивия сектор", обяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

И поясни, че от Конфедерацията не се притесняват от проверките, а са по-скоро разочаровани от факта, че "сивия сектор отново остава незасегнат, а същевременно автобусните превозвачи са на предела на своите сили".

"Товарните превози, от гледна точка на помощите, определено са в по-добра ситуация от автобусния сектор. все още има фирми, които изпитват затруднения, има дестинации, които са доста проблемни. Нашите проблеми са по-встрани с опашките по границите", посочи изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Основната тема пред тежкотоварния превоз е именно огромното изчакване по границите.

"Имахме срещи тази седмица, другата имаме среща в Министерството на транспорта. Ще искаме от всички компетентни органи да бъдат излъчени представители и да бъде създадена работна група. Ако е необходимо - и представители от гръцка и сърбска страна", завърши изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи.


3
Още по темата: превозвачипревози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В цял свят е позволено споделеното пътуване или хората ползват качествен ж.п. транспорт. Това е бъдещето, фирмите на Доган трябва да свикнат с тая мисъл вече.
2
0
 
4
 
! Отговори
Със нелегалния преди 1 месец
Превоз никой до сега не се е оправил щом ,, дай ,, излезе на акция всеки с издънка в документите се прибира , те почват да спират и да тормозят всичко което се движи и може да бъде спряно .
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страхотна логика!