Турция прави своя кола, базирана на Fiat

Автомобилът на съседите щял да бъде достъпен за всеки
20 яну 2012 17:06,
236
Турция прави своя кола, базирана на Fiat
Снимка: AutoMedia.bg

Турският автомобилен производител Tofas, съвместно с конгломерата Коч-холдинг и италианската компания Fiat, планира да произвежда кола, която да е създадена от А-Я в Турция. Намеренията бяха заявени лично от председателя на турската компания-майка Мустафа Коч, който се ползва с особена почит и е известен като наследник на една от най-старите фамилии в Истанбул.

"Те ще ни предоставят техническа подкрепа, но този автомобил ще бъде изработен изцяло от Tofas", заяви Коч пред журналисти в четвъртък. "Тази кола ще бъде в категорията, която всеки може да си позволи", допълни той.

Коч заяви, че все още не могат да бъдат дадени срокове, или някакви други подробности. Главеният изпълнителен директор на италианския автомобилен производител Fiat Серджо Маркионе, заяви, че компанията планира производството на турската кола да се осъществи в Бурса, което е в северозападната част на нашата съседка.

Ежедневникът „Vatan daily“ цитира Маркионе, който в Детройт е казал, че се забелязва прогрес по въпроса след разговорите с премиера Ердоган, който е настоявал да има кола изцяло произвеждана от Турция

Вестникът пише, че автомобилът ще бъде базиран на модела Fiat Albea, който ще бъде спрян в другите страни. Медията допълва, че Fiat ще предостави технологичната инфраструктура за автомобила. Плановете са първоначално от поточната линия на Tofas да слизат по 200 000 коли годишно.

Снимки на колата вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
1
 
! Отговори
ДА! обективно преди 12 години
Колцата на прима виста е простовата,но айде да я коментираме след някоя година...Какво обаче е характерно за турците,показват го и в лигавите им сериали. 1.Големи клюкари и злобари са,всеки се интересува от всеки,лицемерието е издигнато в култ! 2.Всеки мъж се движи с пистолет и с леко набола брада,стрелят се от 10 метра и трудно се улучват. 3.Масово се кара като са пили и никой не ги спира за проверка. 4. Жените им много им се ***,но трудно пускат. 5. Строителството им е калпаво...
153
3
 
18
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
Ауспухът резан ли е?
152
4
 
6
 
! Отговори
istinata преди 12 години
te dokato po4nat da ia praviat suvsem 6te ovehtee dizaina i tehnologiata.sveta se razviva mnogo burzo i tia ot zapad ne puskat avanta ama sega sa re6ili da gi izdoiat *** malko i da im ostaviat tozi ***
151
4
 
0
 
! Отговори
Jaguar преди 12 години
Istınata e che kuchetata sı layat ama kervanat sı vırvı Ha nazdrave
150
5
 
1
 
! Отговори
do 222 преди 12 години
*** si ti
149
3
 
4
 
! Отговори
до 222 преди 12 години
То и в България не се произвеждат автомобили... много си хитроумен.
148
13
 
8
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
Е къде сее чуло и видяло *** коли да прави аз вярвам в чудеса ама това вече сие фантастика :)))
147
5
 
11
 
! Отговори
Do Kenefi Ferim преди 12 години
Kato ste tolkova dobre kakvo pravish v BG? Ili kakvo pravqt 3-4M Turci v Germaniq, ili puk 400.000 mladi turci koito otivat vsqka godina v Germaniq? Mizeriq pulna, v nqkoi chasti na Turciq horata ne znaqt daje koga sa rodeni be. I tuka shte mi se naduva kakvo proizvejdali...smqh!A v tazi statiq stava vupros za kola, nqma nujda da provokirash pak s politicheski temi. Are u levo, ***
146
8
 
14
 
! Отговори
Ахам преди 12 години
Сега четох във Френски сайт,колата ще се произвежда от Коч-холдинг,и марката ще е Калдаръм-талига,4х4,но по турските стандарти мощността ще се измерва не в коне,а в катъри.
145
12
 
10
 
! Отговори
ТУРКОФОБ преди 12 години
ДО 205 : абе еееей кой те е научил на български какво правиш в този сайт немате ли си анадолски сайтове бееее *** *** напиши си и 3те имена и къде живееш и тогава ми философствай тук *** грозен
144
3
 
1
 
! Отговори
до 213 от 214 преди 12 години
Прочетох, какво съм написал и виждам, че не е много ясно. И ДА ПРАВИШ КОМИТЕТИ Е БИЛО ПОДСЪДНО, но целта на комитетите, а именно да избухне въстание, се е наказвало със смърт. Но понеже не е имало въстание, е трябвало да бъде осъден на заточение. Смъртната присъда е съдебна грешка, за която има вина лично султанът.
143
2
 
4
 
! Отговори
до 213 преди 12 години
Тъкмо включвам компа и първото, което прочетох е твоят коментар. Абсолютно не съм съгласен. Що се отнася до отношението поп Кръстьо - Левски, смятам, че Хайтов е прав. А именно, че полицията си е свършила добре работата. Още повече, че след Освобождението, дейността на Попа е гледана под лупа. По причина, че е кандидатствал за поборническа пенсия. Дори и най-малко прегрешение не е открито.Що се отнася до съдът - прочети запазените документи, а не художествените измислици на комунистически автори. Според тях, щом е чорбаджия, значи е изедник и предател. Фактите показват точно обратното. Всички българи в съда са оневинявали Апостола. Много просто - законът е предвиждал наказание тогава, когато е извършено действие против държавата. Ще рече, да правиш комитети и да говориш може, но да вдигаш бунт - не може. А, до въстание все още не се е било стигнало. Казуса е бил неразрешим по "вина" на българските съдии, които "забатачили" процеса. Стигнало се е до там да се допитат директно до султана. Отговорът на държавният глава, който бил и върховен духовен водач и върховен съдия бил - ДА СЕ ОБЕСИ.
142
6
 
11
 
! Отговори
История преди 12 години
Много долни хора има. *** и пълни с омраза в душите си, като не знаят и те самите какво да мразят повече. Дразнят се, че турците ще имат собствена марка коли. Дори и да нямаха, произвеждат толкова много неща, че пак ще вървят напред. Правят намеци за поп Кръстю. Дали пък той не е бил типичен представител на умните българи тогава и затова да е постъпил така. Киряк Стефчо пък е спазил действащ закон, когато се е подписвал под присъдата му.
141
2
 
2
 
! Отговори
BAZ преди 12 години
Nedjte pise gluposti Boko potlusva i mu e jad zasto maldejite ne iskat da pasjat ovtse i nikoi ne sadi kompiri he he he
140
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
209, прав ти път. *** и се възползвай !
139
8
 
23
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Ето защо съседката ни е 2-ра по икономически растеж в световен план. Вместо да мислим как може да се възпозваме от комшиите и толкова много пари които се въртят на няколко стотин километра само от нас, ние гледаме как да псуваме и завиждаме...
138
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българите и това не могат. Откакто се помнят дори и децата им други са ги правили хаха. 200 години гърците, 500 турците а през останалото време руснаците. *** нация.
137
15
 
11
 
! Отговори
Do 206 преди 12 години
Ха,ха,ха разсмя ме. Сега по темата:Колата е някой прекопиран модел на Фиат от 90-те, дето свят не е видял в Италия, ама на анадолците са им го пробутали за нещо модерно, щото те да мислят не могат, копи-пейст им е върха на възможностите
136
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тюрк, нали знаеш, че на султана след като свършил голямата работа и ибрикчиите му измивали ауспуха, по гръбначния му стълб пускали една капка розово масло и когато капката стигала на съответното място му го набивали с викове "чаламба". Тъй като ти не си султана на тебе ще ти го набием не с розово масло а със СВИНСКА МАС! "ЧАОЛАМБАААА" !!!
135
25
 
14
 
! Отговори
ТЮРК преди 12 години
За пореден път се убеждавам колко *** и загубен народ са това ***. Един *** не става от вас :)) Още малко им остава да се пръснат от яд и злоба че не са способни да се мерят с турците. Абе въшльовси смотани, вземете и се хванете да бачкате , ако ли не се хванете за палците на краката и да ви опънат 80 милина турци. На това поне сте свикнали :)))