Армията на САЩ тества всъдеход с двигател на Subaru

Новият специален боен автомобил ще трябва да замени легендарния HUMVEE
8 яну 2014 17:26,
1
Армията на САЩ тества всъдеход с двигател на Subaru
Снимка: TARDEC

Съвсем скоро армията на САЩ може да получи ново универсално транспортно средство с турбо-дизелов хибриден агрегат от Subaru, съобщава Carstarnews. Автомобилът е наречен ULV (Ultra Light Vehicle), а с неговата разработка се занимава компанията TARDEC.

Новият универсален всъдеход се разработва по поръчка на Министерството на отбраната на САЩ, като целта е той да замени остарелия както морално, така и физически легендарен модел HUMVEE. Новият ULV се задвижва от хибридна система, в чийто състав влизат дизелов двигател Subaru с мощност 175 к.с. и въртящ момент 353 Нм, и два електромотора Remy с обща мощност 180 кВт (241 к.с).

Според съобщението на компанията TARDEC техният нов автомобил може да премине само на електричество около 35 км, а това е особено важно за бойна машина, тъй като при придвижване само на електрическа тяга тя не издава никакъв шум. И следователно това ще затрудни максимално нейното разкриване.

Теглото на всъдехода надминава 6 тона, но въпреки това благодарение на хибридния си агрегат съотношението мощност-маса е по-добро от това на HUMVEE. Ако изпитанията на ULV преминат успешно, Министерството на отбраната на САЩ е готово да закупи 5000 единици за армията. Всяка бройка ще струва по 250 000 долара.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това изобщо не е новина ---новина е ако тествания двигател е на лада !!!