Първият Holden излезе от завода на Opel в Рюселсхайм

Четири модела ще се произвеждат в Германия за пазарите на Австралия и Нова Зеландия
11 фев 2015 11:41,
0
Първият Holden излезе от завода на Opel в Рюселсхайм
Снимка: Opel

Заводът на Opel германския град в Рюселсхайм вече произвежда автомобили и за пазарите на Австралия и Нова Зеландия, съобщават от германската автомобилна компания.

Моделите носят емблемата на марката Holden, която компанията-майка General Motors продава в Австралия и Нова Зеландия. Преди около две години Opel преустанови дейностите си като независима марка на тези пазари.

Първият произведен в Рюселсхайм автомобил Holden е Insignia VXR. Това е леко променена Insignia OPC, позната под името Vauxhall VXR във Великобритания. В близките месеци заводът ще започне да произвежда за пазарите на Австралия и Нова Зеландия и моделите Holden Astra GTC, Holden Astra VXR и Holden Cascada.

Планът на General Motors предвижда в близко бъдеще една трета от продуктовата линия на Holden да се произвежда от Opel в Европа. Освен това германската марка ще отговаря за направата и на модели за американския пазара. До края на десетилетието на поточните линии в Рюселсхайм ще се качи версия на Insignia, обозначена с логото на Buick. 

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари