Bugatti приключи с Veyron

Последният екземпляр от модела ще украси колекция в Близкия Изток
24 фев 2015 15:14,
4
Bugatti приключи с Veyron
Снимка: Bugatti

Краят на една ера настъпи – компанията Bugatti обяви продажбата на последния произведен Veyron. Машината носи името La Finale и вече е собственост на богат арабски колекционер на автомобили.

Преди да замине за Близкия Изток, автомобилът ще бъде изложен пред публика на предстоящия автосалон в Женева. Той е с пореден номер 450, като ще бъде поставен редом с първото Bugatti Veyron, слязло от конвейера през 2005 г.

Финалният La Finale е от върховата модификация Super Sport, която разполага с 1200 к.с. Пожелалият анонимност арабин е платил 2,6 млн. щатски долара за автомобила, твърди Bloomberg.

„Това е един от най-важните моменти в историята на автомобилната промишленост. За тези 10 години на пазара Veyron успя да се докаже като един уникален продукт и да си спечели уважението на мнозина“, заяви президентът на Bugatti Волфганг Дюрхаймер.

В компанията сега ще могат да съсредоточат всичките си усилия върху създаването на новия си модел - Chiron. За него се знае, че ще разчита на същия двигател като Veyron, но с нови турбини. Така мощността му ще надмине 1500 к.с, което ще позволи достигане на максимална скорост от 450 км/ч.

Очакванията са новото Bugatti Chiron да бъде готово като концептуален модел до края на тази година. А серийната версия ще видим най-вероятно през 2016 г.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a za6to v blizkiq iztok a ne v evropa amerika rusiq ???