Peugeot изненада света с ресторант на колела

Може да нахрани 30 души и да почисти след това
3 апр 2015 20:25,
3
Peugeot изненада света с ресторант на колела
Снимка: Peugeot

Камион за храни, с такава премиера изненада френската компания Peugeot. Возилото представлява реален ресторант на колела, като ще се появи пред публика на 14 април по време на Седмицата на дизайна в Милано.

Машината, която е напълно функциониращ концепт, е проектирана от дизайнерското студио на марката Peugeot Design Lab и носи името Le Bistrot du Lion.

С този проект, "комбиниращ иновативни нови изживявания, за да предложи висококачествена храна в движение", френската марка отправя поглед към богата си история. Тя започва през далечната 1810 година, когато Peugeot произвежда мелнички за кафе и зърно.

Le Bistrot du Lion е компактен и пригоден към градската среда, но благодарение на дългата му колесна база товарният обем е доста щедър. Той може да бъде допълнително увеличен благодарение подвижните стени на автомобила и ремаркето.

Когато е напълно "разгънат" ресторантът разполага със зони за подготовка на храна, вечеря и освежаващи напитки, както и с DJ пулт и няколко големи монитора. На тях гостите на ресторанта могат да наблюдават приготвянето на храната в кухнята.

Моделът е оборудван с всичко необходимо, включително коктейлни маси и чадъри, за да нахрани спокойно 30 човека. Освен това Le Bistrot du Lion е проектиран да възстановява и рециклира всички отпадъци, сочи информацията от Peugeot.

Кухнята на подвижния ресторант пък предлага две плочи за печене, четири котлона, фритюрник, вентилационната система, 400-литров хладилник под подовото отделение и още един с обем 350 литра, професионална еспресо машина и др.

Какви изяви предстоят на Le Bistrot du Lion ще разберем по време на Седмицата на дизайна в Милано, където моделът ще демонстрира нагледно своята кухня - изискани ястия, фюжън, молекулярна гастрономия и др.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това пред нашето ХЕИ няма да мине
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждал съм и баня на колела.