Volkswagen постепенно спира продажбите на Phaeton

Причината е остарелите двигатели на седана
Обновена: 5 юни 2015 14:37 | 5 юни 2015 14:07, Красимир Ангелов
4
Volkswagen постепенно спира продажбите на Phaeton
Снимка: Volkswagen

Компанията Volkswagen постепенно спира продажбите на седана Phaeton на различните пазари в цял свят. Предлагането на модела в САЩ вече бе прекратено, а сега същото се случва и във Великобритания, съобщава Autocar.

Официалната причина за спирането на продажбите на Острова е несъответствието на неговите двигатели, най-вече на 3,0-литровия V6 TDI, с новия екологичен стандарт Euro-6. Същото Volkswagen вече направи и с две модификации на Touareg – V8 TDI и Hybrid.

В компанията са убедени, че няма смисъл да приспособяват нови двигатели към остарелия флагман на марката, след като през 2017 г. се очаква на пазара да се появи негов наследник. Той ще бъде изграден в стила на концепта C Coupe GTE, показан на автосалона в Шанхай тази година.

За новия модел се знае, че ще получи различен дизайн на предната част в сравнение с концептуалната версия. В гамата двигателите ще бъдат включени 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори, но ще има и V6 агрегати. Очаква се и хибридна модификация. Няма обаче да има версия с W12 двигател.

Още новини от света на автомобилите четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: VolkswagenPhaeton
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами той е по-добър от S класата! И това не е мое мнение, а мнение на мой близък, който замени S класата си с такъв автомобил! Единственото, което му липсва е харизмата на Мерцедес! Иначе доста са се постарали с този модел, който се сглобява ръчно в най-модерния завод в света!
2
1
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Забогателите голфаджии.
1
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VW Phaeton е с цената на S класа. Кой би си го купил при това положение ?!?