Peugeot се реши, най-после направи пикап

В основата му е японски модел, който ще се сглобява в Китай
21 юни 2017 16:15, Красимир Ангелов
8
Peugeot се реши, най-после направи пикап
Снимкa: Peugeot

Марката Peugeot е много популярна в част от африканските държави, които са бивши френски колонии. При тях основото превозно средство е пикапът – машина, каквато компанията досега не предлагаше. Този проблем вече е решен, при това с минимални усилия от страна на Peugeot.

В случая французите са се обърнали съм своя китайски партньор Dongfeng, с който имат съвместно предприятие. На свой ред китайците си сътрудничат с Nissan и допреди време произвеждаха всъдехода Nissan Xterra. Именно този модел от 2014 г. е в основата на пикапа Dongfeng Rich Pickup, който вече ще се предлага и в Африка, но с емблемата на Peugeot.

Автомобилът ще продължи да се произвежда в Китай. Дължината му е 5008 мм, като ще бъде достъпен със задно предаване или със система за задвижване на четирите колела с блокировка на задния диференциал и демултипликатор. Товароподемността на пикапа е 620 кг., а клирънсът – 215 мм.

Peugeot Pick Up ще се предлага само с 2,0-литров турбодизел с мощност 115 к.с. и 280 Нм въртящ момент, който ще се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия. В оборудването влизат хидравличен усилвател на волана, две въздушни възглавници, климатик, електрически стъкла, ABS, преден и заден парктроник, аудиосистема, електрическо регулиране на стъклата и централно заключване.

Цените на пикапа ще стана ясни при старта на продажбите през август. В Peugeot планират с помощта на тодзи модел да увеличат значително присътвието си на африканския пазар, където сега продават около 55 000 коли годишно.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Peugeotпикап
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Хпрв преди 6 години
Дизел в Африка? Преди време един приятел африканец си търсеше джип за там, но задължително бензин, защото дизела се намирал трудно и качеството му било много лошо..
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е гарантиран провал. Китайците не могат да правят автомобили, но Пежо ще ги ползва за да предложи ниска цена.Тойота ще си остане лидер при пикапите.
4
3
 
5
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
До А беТи гледай какво е на книга, щото после не се знае. В Китай винаги едно на ум.
3
1
 
5
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До АнонименТовароподемността е 620кг,ама на книга,може би заради данъците или двойната кабина(?).Иначе обичайната за пикапи е 1тон.И аз имах бус дето се водеше 1300кг,ама и 2 тона бяха малко за 5-цилиндровия двигател.
2
6
 
11
 
! Отговори
sostin преди 6 години
Ба тоо курник.....
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Товароподемността на пикапа е 620 кг."А? Ко речи? То жигулитата носят повече... да не е грешка при превода? Щото иначе сядат отзаде в пикапа 8 човека по 80 кила и той влез, че клекнал...