За седмица: 662 шофьори спипани с телефон зад волана

Най-много нарушители са спипани в София, Търново и Бургас
28 сеп 2018 12:30,
19
За седмица: 662 шофьори спипани с телефон зад волана
Снимка: flickr

За времето от 17 до 23 септември 2018 г. на територията на всички държави членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL бе извършен засилен контрол за незаконосъобразното използването на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства, съобщиха от МВР.

В хода на акцията у нас са проверени 24 807 моторни превозни средства и 29 340 души. Установени са 662 нарушения.

Най-много нарушения са установени от екипите в СДВР – 80, ОДМВР Велико Търново – 60 и ОДМВР Бургас – 53.

За сравнение, при сходна операция, проведена от 14 до 20 февруари 2018 г., са проверени 17 616 МПС и 20 272 души. Тогава са били установени 565 случая на аналогични нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
мамул преди 5 години
Аз кат видя кифлоч (без значение тя/той) да ми се *** по талафоня и да върти геврека с един пръст, веднага опъвам с мамуля на МАХ докат не включи на задна! После ниогиш не се сеща да повтори! Спомените са убаво нещо...;-)
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо говорят така. Може би не знаят английски ?Аз моя го слагам в гнезото и се свързва с колата и мога да му кажа, да се обади на когото искам, да ми пусне мусизкча, да ми прочете съобщенията ... Ама странни хора де. Дори, ако съм много пиян и ме е оставила поредната, щото много пия, питам Сири, дали ме обича, а тя мълчи. И още повече ме садва. Лошо нещо са това, технолгиите.
13
1
 
1
 
! Отговори
Сп??нс преди 5 години
По закон воланът се държи с две ръце, и ако не го правиш могат да те глобят, в испания масово тези от вертолета те снимат не само за превишена скорост , а и за неадекватно поведение в колата. Което ми е много чудно и необяснимо е че много от хората говорещи по телефона си имат вградено "свободни ръце" , ама ....
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава да спрем да пием вода,да пушим,да хапваме и да се движим с 60 .Да оставим само господата с умните глави да се движат по пътиштата български.
11
4
 
13
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Малко са спипаните.
10
2
 
18
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Аз докато шофирам не говоря по телефона - нарушава концентрацията. Обаче, винаги преди да тръгна с кола някъде (особено на дълъг път) обръщам по 2 големи ракии, за концентрация - много добре избистря ума и засилва реакциите.
9
1
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Нъл тъй? Разбира се че е опасно да ядеш мазна баничка зад волана. Ами ако се укапеш...?
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задръства някой пътя. Креташ след него и когато най-после има условия да го изпревариаш, виждаш, че е "захапал"телефона. Масово в София задръстват, засичат, маневрират бавно защото провеждат явно телефонния си разговор на живота. Въобще не следят пътната обстановка, знаците и маркировката.
7
2
 
4
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
Ммм, да ! Най после истината излезе на яве. Светещите денем фарове и мобилните телефони са виновни за ПТП. А някои наглеци казваха че Бойко бил винавен.
6
2
 
12
 
! Отговори
додо преди 5 години
Като видя кифла с телефон подпрян с рамо да кара ми се до аква.Такава кифла я гледах ,как се мъчи да завие с една ръка и пуска волана от време на време ,но той се връща и не се сеща да го хване с другата ,ама нали е едноръка.
5
3
 
21
 
! Отговори
С.Т. преди 5 години
99.9% от телефоните имат възможност разговорите да се пуснат на високоговорител. Ума ми не го побира защо трябва да си държиш в ръката скаания телефон докато шофираш. Глоба и конфискация на телефона като хванат нарушители.
4
6
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
Могат да те глобят за всякакви дейности отвличащи вниманието на водача, така че... и да пиеш от шише докато шофираш, пак може да те санкционирът(нъл тъй).Закона си е пределно ясен, стига да се прилага.
3
2
 
10
 
! Отговори
Нъл тъй? преди 5 години
Аз пък смятам че да си хапваш мазна и жежка баничка зад волана е доста по-опасно от това да разговаряш по телефона.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама да съобщят съотношението - мъже - жени. щото е интересно.
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Англи при първо нарушение глобата е 100 паунда, при второ взимат книжки. В България 100 паунда са нищо тъй като сме доста богати, поне според новините днес. А благодарение на Борисов 1,2,3 книжката не е задължителна а по-скоро пожелателна при управление на МПС