Toyota с безпрецедентна гаранция на батериите

Тя вече ще е 10 г. или 240 000 км за хибридите
14 окт 2019 20:10, Красимир Ангелов
12
Toyota с безпрецедентна гаранция на батериите
Снимка: Reuters

Един от основните фактори, които спират хората да си купуват автомобили на ток, е фактът, че един от ключовите елементи - батерията, трябва да бъде заменена след известно време. Японската компания Toyota обаче реши да направи този процес по-удобен за потребителите.

Обикновено цената на батерията е няколко хиляди евро. Това плаши много хора от придобиването на нов хибрид, ако потенциалният собственик мисли да замени компонента в бъдеще. Освен това спира купувачите на употребявани автомобили, защото в този случай необходимостта от подмяна на батерията се увеличава многократно. Това води до осезаеми разходи, обикновено несъвместими с идеята за спестяване при покупката на автомобил втора ръка.

В Toyota обаче прецениха, че дори досегашната гаранция за батериите в техните хибридни модели - 8 години или 160 хиляди км, може да не се хареса на много хора. Поради тази причина японската компания реши да увеличи гаранцията на 10 години или 240 000 км, което от двете събития настъпи първо.

Промяната ще засегне всички хибриди на Toyota и луксозния й бранд Lexus от моделната 2020 година. Трябва да се отбележи обаче, че увеличената гаранция важи специално за батерията. За друго оборудване, като системата за управление и хибридния модул, ще важи предишната гаранция от 8 г. или 160 000 км.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: toyotaбатерии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Сойчиро преди 4 години
При Хонда водородните клетки отдавна са факт - още от 2007. Автомобилът се предлага обаче само за щатите и то под наем. В Калифорния оттогава има изградени водородни станции. Крайният продукт изхвърлен от автомобила е вода! Защо всички се хвърлят към ел. задвижването ми е необяснимо при положение, че камиони, кораби и др. скоро няма да са на батерии. Искам някой да ми обясни, как точно ще се топля през зимата с ел. автомобил и как ще си пусна климатика през лятото. Какъв пробег ще измина тогава?
7
0
 
3
 
! Отговори
Повярвах им! преди 4 години
И още нещо: не съм запознат какво точно вкл/чва гаранцията им, но на 10г. батерията ще работи НО на колко процента? Обикновенно след 4-5 година капацитета пада мимимум с 20-30 % а на 8-10година? Имам литиево полимерни батерии на около 15г. е да работят, но на 20-30%.Така че като се говори да се казва всичко, ане подбрани факти!
6
0
 
1
 
! Отговори
Повярвах им! преди 4 години
Т.е. разбирам от статията че от Тойота гарантират че батериите им ще умрат след 10г. ?Споменава ли се колко е цената им? Споменава ли се,че правителствата масово дотират батериите?А за екологичната кактастрофа при производството им изобщо няма да коментирам!И не ме разбирайте погрешно-аз съм ЗА ел. джади и от много години ползвам много такива,но това е изключително скъпо хоби,без изгледи за поевтиняване.Днес една батерия струва 1$ за 1ват/ч.. Сами си сметнете колко струва една бат. за кола!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Северна Америка батериите на Тойота имат отдавна 10 годишна гаранция.
4
1
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
много си *** Саше.По темата.Българина отдавна измисли как да се кара с вод но никои няма интерес и печалба от тая работа.Друго е дати заложат 10 години живор на батерията и да те доят като крава.
3
4
 
11
 
! Отговори
az преди 4 години
До СаИмаш ли хибрид или само по принцип си говориш? Май е второто, защото аз съм карал с над 80км/ч само на ток, но иначе и оценки даваш....
2
7
 
8
 
! Отговори
Петър Славов преди 4 години
Ами колко енергия ти трябва за да изкарал килограм водород?
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката е бъдещето- водородната клетка, същото, което оня клоун Мъск нарече "глупаво". От килограм водород можеш да изкараш 240 пъти повече енергия в срвнение със същото количество от "умните" му батерии.