Защо защитата от кражба на колата ви е напълно безполезна?

Системите не успяват да спрат крадците
25 ное 2020 22:50, Нели Христова
19
Защо защитата от кражба на колата ви е напълно безполезна?

Британски експерти проведоха изследване, което доказа, че стандартните системи, защитаващи автомобила от кражба, които се поставят от производителя още в завода, са неефективни. Напълно безполезни са и технологии, които предлагат дилърите на нови коли на своите клиенти, съобщава изданието CarBuyer, цитирано от Automedia.

Механичните защитни средства вършат работа, само ако крадецът (или крадците) не разполагат с нужните инструменти или оборудване. Експертите са на мнение, че ефикасната защита от кражба може за бъде осигурена единствено от специализирани устройства, поставяни в сервизи, които осигуряват такива услуги.

Спецификата на съответната защита зависи от различни неща, включително пола на собственика на автомобила, както и от района, в който той живее. Например, в жилищен комплекс с много блокове, рискът от кражба на автомобила е по-висок, отколкото в квартал с къщи. Ако колата се държи в затворен комплекс, опасността тя да бъде отмъкната е по-голяма през деня.

Затова и експертите по защита на автомобилите взимат всички тези особености при оборудването на превозното средство с устройства за предпазване от кражба. Те посочват, че един от най-разпространените начини за кражба е отмъкването на чантата на собственичката на колата. Обикновено жените държат там ключа от автомобила и неговата кражба улеснява допълнително престъпника.

 


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 1 месец
Мойта кола се следи от космоса от извънземните. Дирекшън. Извънземна защита, безплатна при това. Чужд човек ако посегне и го пържи на момента с космически лъчи.
13
0
 
0
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 месец
От материалите за коли, най-хубав е момента в който чета коментарите! Велики български умници! Никоя марка не може да им излезе!
12
0
 
4
 
! Отговори
Кака Сийка преди 1 месец
До 11
Не е важно колко е дълъг, а колко е дебел.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стандартните системи може и да са ненадеждни, но моята е нестандартна. Ако крадец седне в колата ми, от седалката изскача шип, дълъг 10 сантиметра.
10
0
 
20
 
! Отговори
USA преди 1 месец
Как ги мислите пак тия глупости!!! На производителите не били надеждни, пък вашите са - така ли???? Техните са свързани със сателит и производителят знае всеки един момент кой автомобил къде се намира
А вашите - зависели от пола на шофьора, и къде домува колата и слагате допълнително - и къде, под калинка ли. Да не би да рсзглобявате мотора и скоростната кутия.
9
0
 
13
 
! Отговори
VIS 7 преди 1 месец
Застрахователите ще ти я откраднат, надраскат, почупят ако неси платил рекета! Проучваш в района където живееш кой е застраховател и му чупиш краката !
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото колата ми струва 3 хиляди лева
7
3
 
14
 
! Отговори
Смок преди 1 месец
Важния въпрос, който трябва да си зададе редактора на сайта е защо статиите писани от зЕлка са напълно безполезни...
6
2
 
7
 
! Отговори
Док преди 1 месец
Купувате си кола с цена колкото стойността и на скрап. Хем евтино, хем никой няма да я пипа. Е, някоя мразовита сутрин може да намерите някой клошар да се подслонил вътре, ама един бой и ще ви мине.
5
0
 
15
 
! Отговори
SS преди 1 месец
По принцип има защита но метода не е популярен.Не бих го обсъждал защото това не е специализиран сайт.А и могат (при нашата съдебна система)да те осъдят.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вързваш си на скришно място, дето само ти си го знаеш, ключе за тока към горивната помпа и чакай някой да я запали.

При все - ако се заинатят, просто ще ти я вдигнат с паяк и пак си чао.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Mr. Lean

Това да не ти е преди 91-ва... Сега сме у евроатлантизъма...
2
0
 
24
 
! Отговори
Най-добрата защита преди 1 месец
е да си купиш кола, която никой не иска.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимно 2 Това ли е новото име на турция?