Осъдиха петима за хулигански прояви на мача Левски - ЦСКА

За използване на забранени пиротехнически средства на 18-годишния П.Т. от София е наложена глоба от 200 лева и забрана за една година да посещава спортни мероприятия
27 май 2005 18:51,
Осъдиха петима за хулигански прояви на мача Левски - ЦСКА
Полицията и съдът взимат сериозни мерки срещу футболното хулиганство Снимка: Булфото

Петима нарушители на обществения ред по време на мача между отборите на Левски 1914 и ЦСКА вече са осъдени по Закона за охрана на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За използване на забранени пиротехнически средства на 18-годишния П.Т. от София е наложена глоба от 200 лева и забрана за една година да посещава спортни мероприятия. Същото наказание е определено от Софийския районен съд на 27-годишните С.Т. от Белене, известен на органите на реда и С.Д. от Шумен.

Двамата се опитали да нахлуят на терена и да повредят чуждо имущество, с което са нарушили чл.21 от закона. За спортно хулиганство е съставен акт и е наложена глоба и на криминално проявения Г.Ч. (24 г) от Карлово, както и на 31-годишния Г.Л. от София.

17-годишният Й.Й., който палил димки в сектор “Г”, ще бъде задържан 10 денонощия в дом за непълнолетни, където ще полага обществено полезен труд. 28-годишния Л.Т. от Плевен, известен на органите на реда, е задържан под стража за 72 часа за грубо нарушаване на обществения ред и отправени обиди към полицейски служители.

Срещу него е образувано бързо полицейско производство по чл.325 ал.2 от Наказателния кодекс. Под наказателна отговорност е подведен и криминално проявения А.Б. (21), който ругаел и обиждал униформените и оказал съпротива при задържането. Разследването срещу него също е по бързата процедура, наложена му е мярка за неотклонение “подписка”, информират от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание